• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić se oprostio od Srbije: "Završio sam sa reprezentacijom!"

Autor Dragan Šutvić

Nikola Kalinić donio odluku da ne igra više za reprezentaciju Srbije.

 Nikola Kalinić više neće igrati za Srbiju Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Nakon što se Nemanja Nedović oprostio od reprezentacije Srbije, isto je učinio i Nikola Kalinić. Košarkaš Barselone je nakon pobjede nad Olimpijakosom u Pireju (82:80) istakao da ovog ljeta nema namjeru da se odazove eventualnom pozivu selektora Svetislava Pešića za Olimpijske igre u Parizu.

"Da li sam u kontaktu sa selektorom Pešićem? Pa nisam iskreno. Mislim da sam ja završio sa takvim učešćem. Nisam ni glavom ni telom, mislim da ne mogu više da se izborim na način koji je potreban. Došlo je vrijeme za neke mlađe momke da igraju i da se pokažu. Pogotovo i nakon tog uspjeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno...", poručio je bez uvijanja Nikola Kalinić u izjavi za "Sportal".

Kalinić nije bio dio reprezentacije ni na Mundobasketu u Manili, zbog povrede koju je tad vukao, a interesantno je da je prije toga na Eurobasketu 2022. upravo Pešić označio Kalinića kao važnijeg i od Jokića: "Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić osjeća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo sad ovde vam direktno kažem - meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović", pričao je tada Pešić objasnivši da mu je bio neophodan za "držanje" cijele ekipe na okupu.

Izvor: MN PRESS

Inače, Kalinić igra vrlo dobru sezonu u Barseloni, ali se očekuje odlazak na kraju ugovora i spominje se Crvena zvezda: "Trudim se da ne razmišljam o tome, da sad završimo šta imamo. U plej-ofu pokušavam da sve to držim na pauzi. Pokušavam da sa što većim fokusom završim šta imamo u plej-ofu", objasnio je on.

Podsjetimo, Srbija na Olimpijskim igrama u Parizu već u grupnoj fazi igra protiv SAD, a tu su još i Južni Sudan i pobednik jednog kvalifikacionog turnira.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC