• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završio sam sa reprezentacijom! Nedović se oprostio od Srbije, objasnio i zbog čega neće u Pariz

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Moglo se naslutiti prošlog ljeta da se Nemanja Nedović povlači iz reprezentacije Srbije, ali sada je stigla i definitivna potvrda da ga više nećemo gledati u dresu "orlova".

 Nemanja nedović neće više igrati za Srbiju Izvor: MN Press/Stelios Stefanou/Eurokinissi

Košarkaška reprezentacija Srbije pokušaće ovog ljeta da dođe do medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, a već sada selektor Svetislav Pešić zna da ne može da računa na Nemanju Nedovića. Moglo se to naslutiti još kada je ljetos poslije priprema odlučio da se samostalno povuče iz tima, a sada je jasno poslao poruku i da to znači da se definitivno "penzionisao" iz dresa sa državnim grbom.

"Završio sam sa reprezentacijom prošlog ljeta tokom priprema za Svjetsko prvenstvo. Moje tijelo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor", rekao je Nemanja Nedović za "Sport Klub".

"Ako ću dio tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi...", objasnio je nekadašnji reprezentativac Srbije koji sa "orlovima" ima jednu osvojenu medalju i to na Olimpijskim igrama u Riju kada je kod Saše Đorđevića osvojio srebro, nakon poraza od Amerikanaca u finalu.

Izvor: MN PRESS

Nedovićev zvanični oproštaj od reprezentacije došao je nakon poraza od Mege (83:89), prvog u ABA ligi poslije 25 uzastopnih pobjeda, između ostalog i jer njega šut nije služio (4/18 iz igre). 

"Mi sve držimo u svojim rukama u preostalim susretima. Nema mjesta bilo kakvoj panici. Dešava se, pa i nama, sve stane u ono – loše smo odigrali. Kako, zašto, pa nema uvijek pravog objašnjenja", bila je poruka Nemanje Nedovića kojom je navijačima poručio da nema prostora za paniku.

(SportKlub/MONDO/M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC