• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac stigao do četvrte pobjede! Bosna "pala" u Boriku nakon produžetka

Autor Haris Krhalić

Dosta ujednačen meč na kraju je pripao banjalučkom timu.

 IMG_3180.JPG Izvor: Slaven Petković - Mondo

Košarkaši Borca upisali su četvrtu pobjedu u Ligi 6, a ovog puta su Banjalučani bili bolji od Bosne rezultatom 90:83. Bio je to ujedno i treći poraz sarajevskog kluba, a zanimljivo da im je dva nanijela banjalučka ekipa.

BORAC – BOSNA 90:83 (19:18, 13:12, 19:19,18:20, 21:14)

Nakon ujednačene igre u uvodnim minutama gosti prave seriju od 7:0 i stižu do prednosti 10:16 na nešto manje četiri minuta od kraja prve dionice. Ipak, do kraja četvrtine domaći tim uzvraća sa serijom 9:2 tako da je rezultat nakon prvih 10 minuta glasio 19:18 u korist izabranika Zorana Kašćelana.

Druga četvrtina nije donijela mnogo poena ni na jednoj strani pa se tako na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 32:30 u korist domaćeg tima.

Sarajevski tim drugo poluvrijeme otvara serijom 6:0, ali je na nešto manje od tri minuta do kraja ovog dijela Borac ponovo prešao u vođstvo nakon čega je poveo pet poena razlike, da bi nakon 30 minuta igre na semaforu stajalo 51:49.

Nakon dvije minute igre u nastavku Borac je imao šest poena razlike da bi „studenti“ uzvratili sa serijom 7:0. Tri minuta i 15 sekundi prije kraja rezultat je i dalje bio izjednačene – 65:65. Do kraja smo vidjeli mnogo neiskorištenih napada na obje strane, a sedam sekundi do kraja Sani Čampara promašuje oba slobodna bacanja pri rezultatu 69:68, ali lopta ipak završava u rukama košarkaša Borca.

Međutim, ni tu nije bio kraj ove drame u završnici s obzirom da su Banjalučani izgubili loptu, a nakon toga je Srđan Gavrić zaradio tehničku. Dontej Karuters pogađa slobodno bacanje za izjednačenje, a Haris Ćurevac promašuje šut za pobjedu što je odveo ovaj meč u produžetke.

U dodatnih pet minuta bolje se snašao domaći tim koji je "zatrpao" koš gostiju i na kraju stigao do trijumfa.

U redovima Borca najekfikasniji je bio Džero Vest sa 25 poena. Sani Čampara postigao je 18, Rados Šešlija 12, a Kristijan Ateljević 11. Kod gostiju Dontej Karuters postigao je 17, a Muhamed Pašalić poen manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC