• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda pronašla pojačanje u FIBA Ligi šampiona?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda Meridianbet navodno je zainteresovana za Livaja Rendolfa.

 kk crvena zvezda zeli livaja rendolfa iz lige sampiona Izvor: KURT DESPLENTER / Belga Press / Profimedia

Crvena zvezda Meridianbet navodno je našla novo pojačanje za narednu sezonu. Već neko vrijeme priča se o Nikoli Kaliniću, a gledaju se i drugi igrači. Prema informacijama italijanskog novinara Luke D'Alesandra crveno-bijeli naciljali su Livaja Rendolfa (31). Igra na poziciji krila, može da pokrije i mjesto beka.

Rođen je u Alabami i tamo je završio i koledž. Nije odabran na NBA draftu 2015. godine, pokušao je da se izbori za mjesto kroz filijalu Bostona, nije u tome uspio, pa je otišao "preko okeana" i došao u Italiju. Tamo je igrao za Avelino i Sasari, proveo je zatim dio sezone u Strazburu i onda se vratio u Ameriku i igrao za filijalu Klivlenda tri godine, upisao je i dva meča za Kavse u predsezoni, ali nije dobio ugovr. Isti ishod dogodio se i kada se oprobao u dresu Bostona i Minesote. Kada je to shvatio, otišao je na Novi Zeland i poslije šest mjeseci vratio se u Evropu i potpisao za Ostende.

Proveo je u Belgiji godinu dana, osvojio titulu i bio MVP lige, pa je prešao u Hapoel Jerusalim gdje je dva puta bio dio druge idealne petorke FIBA Lige šampiona. Trenirao ga je i bivši trener Partizana Aleksandar Džikić. Prosječno je u u sezoni bilježio 16,2 poena, uz 4,4 skoka i 3,2 asistencije po utakmici. Najbolji meč imao je protiv Benfike kada je ubacio 29 poena (4/6 za tri).

Sa klubom iz Jerusalima prošle godine produžio je saradnju do 2025. godine, ali nije poznato da li postoji izlazna klauzula u tom ugovoru. Zvezdu u nastavku sezone čeka borba za titulu u ABA ligi i KLS i kroz regionalno takmičenje traži mjesto u Evroligi. Poznato je da pobjednik ABA ide u elitu, mada postoje nagovještaji da se format i broj timova neće mijenjati za sljedeću sezonu i da će samo Pariz da postane novi član kao šampon Evrokupa...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC