• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se oglasila zbog sudije Boltauzera: Dobila odgovor od suda u Beogradu, poznati su svi detalji krađe

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda Meridianbet oglaslila se posle slučaja krađe Mateja Boltauzera na beogradskom aerodromu.

 crvena zvezda se oglasila zbog kradje mateja boltauzera Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaški sudija Matej Boltauzer našao se u centru pažnje zbog krađe parfema na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu. Na društvenim mrežama pojavio se snimak toga i Evroliga je navodno već pokrenula postupak. U vezi cijelog slučaja oglasila se i Crvena zvezda Meridianbet.

Na svom zvaničnom sajtu saopštila je "da je 30. aprila i zvanično dobila potvrdu o tom slučaju", uz to je priložila i zvaničan zahtjev upućen Trećem Osnovnom javnom tužilaštvu za "ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja".

U zahtevu, koji je potpisao direktor Nemanja Vasiljević, se vidi da su tražili nekoliko glavnih zahtjeva.

  • "Da li su tačne informacije da je slovenački sudija Boltauzer 5.12.2023. godine otužio imofinu parfimerije na aerodromu i to luksuznog parfema 'Tom Ford'.
  • "Da li je protiv njega podnijeta krivična prijava i za koje krivično djelo?
  • "Molimo da nam dostavite detalje krivične prijave"
  • "Šta je tačno protivpravno otuđio Boltauzer?
  • "Da li se protiv njega vodi predkrivični i/ili krivični postupak i od kada"
  • "Da li je postupajuće tužilaštvo u vezi navedenog događaja donijelo naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja i u vezi kog krivičnog djela?"

Na drugoj fotografiji koja je objavljena vidi se i odgovor koji je stigao na Mali Kalemegdan.

"Dana 7.12.2023. godine Upravi granične policije je od strane pravnog lica 'Dufry D.O.O' podneta krivična prijava protiv NN lica koje je dana 6.12 iz prodajnog prostora oduzelo parfem u vrijednosti od 25,905 dinara. Na osnovu snimaka sigurnosnih kamera utvrđeno je da je riječ o licu Mateju Boltauzeru, državljaninu Republike Slovenije i daljim provjerama utvrđeno je da je napustio teritoriju Republike Srbije dana 6.12.2023. godine u 6:27 časova. Dana 17.4.2024. godine o predmetnom događaju obaviješten je dežurni tužilac, te je isti, a s obzirom da je osumnjičeni ponovo ušao u Srbiju, naložio ovlašćenim službenim licima da osumnjičenom predoče mogućnost primjene načela oportuniteta. S obzirom da je osumnjičeni, u prisustvu angažovanog branioca, pristao da nadoknadi pričinjenu štetu kao i da uplati određeni novčani iznos u humanitarne svrhe, te da je dostavio dokaze o uplatama iz kojih se napred navedeno uvređuje, donijeta je odluka da se krivična prijava Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavi redovnim putem. To je učinjeno 25.4.2024. godine. S obzirom da je osumnjičeni nadoknadio pričinjenu štetu uplatom od 25.905 dinara na račun oštećenog pravnog lica, te da je u humanitarne svrhe uplatio iznos od 30.000 dinara, kao i da je krivična prijava odstavljena ovom tužilaštvu dana 25.4.2024. godine, u najkraćem roku biće donijeto rješenje u smislu odredbe člana 283 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC