• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam znao kako se Jokić zove! Amerikanac je prvi trenirao Nikolu u NBA: Stalno mi šalje jedan snimak

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mika Nori, čovjek koji je prvi trenira Jokića u Ljetnjoj ligi 2015. godine priznao je da nije imao pojma kako se on zove...

 nori nisam znao kako se zove nikola jokic Izvor: Hector Amezcua / Zuma Press / Profimedia

Na ljeto 2015. godine jedan momak po imenu Nikola Jokić otišao je u NBA ligu. Malo ko je tada vjerovao u klinca iz Srbije od 20 godina koji je stigao sa viškom kilograma. Denveru mu je dao šansu i ubo je premiju. Donio im je titulu, dva puta je bio MVP najjače lige na svijetu, mnogi ga smatraju za najboljeg košarkaša na planeti u ovom trenutku...

Sada je lako sve to vidjeti na djelu, ali kako je bilo na početku? Prvi trener sa kojim je radio u Nagetsima nije bio Majkl Meloun već Mika Nori. Sudbina je tako htjela da baš taj čovjek danas bude pomoćni trener Minesote i velika je vjerovatnoća da će on zbog povrede prvog trenera Krisa Finča. Pomogao je u stvaranju Jokića, sada želi da ga zaustavi.

Upravo je on bio gost radija "SiriusXM" i tamo je pričao baš o tom početku. O Ljetnjoj ligi 2015. godine. Ispričao je da mu i dan-danas Nikola šalje smiješne snimke. "Stalno se šalimo. Šalje mi GIF-ove (kratke snimke) Foresta Gampa kako trči u krug, jer je to radio tada", počeo je priču Nori.

Nastavio je u jednom dahu. "Imali smo tada Gerija Herisa, Emanuela Mudieja i Jusufa Nurkića i oni su bili naši glavni igrači. Nisam znao ni kako se Nikola zove. To vam najbolje govori kakav sam trener bio", nasmejao se on.

Razgovor je završio na isti način, šalom i smehom. "Prilazio mi je tada i pitao me da li ću neku akciju da zovem za njega. Rekao sam mu da je to bila motivaciona taktika, da bi postao igrač kakav je danas. Cijenio bih ako bi mi rekao hvala. Evo, dobiće treće MVP priznanje i još me nije spomenuo", završio je Nori sa osmijehom.

Izvor: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

On je do sada radio u nekoliko klubova u ulozi pomoćnog trenera. Počeo je 2009. godine u Torontu, pa je prešao u Sakramento i onda je od 2015. do 2018. bio u Denveru sa Jokićem i Melounom. Prešao je zatim u Detroit i od 2021. je u Minesoti. Njegova specijalnost je napad i crtanje ofanzivnih akcija.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:26
Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC