• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snimak Jokića u dresu Srbije: FIBA se oglasila - ovako je Nikola dominirao i tada

Nikola Jokić dominirao je na parketima i 2013. godine na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

 Nikola Jokić Svjetsko prvenstvo 2013 godine Izvor: MN PRESS

Nikola Jokić dominirao je u dresu Srbije još 2013. godine. Da je još tada mogao da se vidi njegov raskošni potencijal i šta sve zna dokazuje jedna snimak. FIBA je na svom zvaničnom profilu okačila klip od 2:22 i podjsetila mnoge kako je srpski centar gradio svoju karijeru.

Sada sa Denverom želi da odbrani titulu, čeka ga serija sa Minesotom i dok se čeka početak tih mečeva FIBA je imala zanimljivu objavu. Nikoliki potezi i tada bili su slični sadašnjim, unapređivao je svoju igru iz godine u godinu i doveo do perfekcije. Još tada bilo je jasno da se ističe i da je bolji od mnogih igrača koji su bili na tom Svjetskom prvenstvu za košarkaše do 19 godina.

Srbija je u finalu tog takmičenja izgubila od Amerike (82:68). Zanimljivo je da je za Amerikance te godine igrao Nikolin saigrač Eron Gordon koji je bio i najefikasniji igrač tima. Bili su tu još Markus Smart, Najdžel Vilijams-Gos, Majk Tobi, Montrez Herel, Džalil Okafor...

Što se tiče sastava Srbije, ovo je bio tim koji je učestvovao na tom Mundobasketu: Vasilije Micić, Nikola Janković, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Jovan Novak, Mihajlo Andrić, Đoko Šalić, Miloš Janković, Ognjen Dobrić, Luka Anđušić, Dušan Kutlešić i Stefan Pot.

U idealnoj petorci šampionata našli su se Vasa Micić, Dante Egzum, Eron Gordon, Dario Šarić i Džalil Okafor. Na putu do finala Srbija je savladala upravo Šarića i Hrvatsku u četvrtfinalu, pa Egzuma i Australiju u polufinalu.

Podsjetimo, Srbija će na Olimpijskim igrama ove godine igrati u grupi C sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobjednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku (Meksiko, Obala Slonovače, Italija, Litvanija, Portoriko, Bahrein). Nadaju se svi da će i Nikola Jokić biti u sastavu, možda je ovaj snimak neka naznaka dobrih vijesti...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC