• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslali Vembanjamu u NBA i bankrotirali! Završili sezonu na dnu tabele i donijeli najtežu odluku

Autor Dragan Šutvić

Bankrotirao je klub iz kog je Viktor Vembanjama otišao u NBA.

 Gasi se Metropolitan 92 bivši klub Viktora Vembanjame Izvor: Profimedia

Viktor Vembanjama (20) proglašen je za najboljeg rukija sezone u NBA ligi. Već u prvoj sezoni dominira i pokazuje da će da bude jedna od najvećih zvijezda u godinama koje dolaze. Već sada uživa ogromnu popularnost kako u San Antoniju, tako i širom lige. Sada je opet došao u centar pažnje.

Za ovaj klub nekad su nastupali Klemen Prepelič i Roko Leni Ukić, te francuski asovi Floran Pjetrus i Boris Dijao. Na trenerskom mjestu bili su, između ostalih, Antoan Rigodo, Jure Zdovc, Vensan Kole...

Ovog puta razlog nisu njegovi potezi na terenu, već njegov bivši klub - Metropolitan. Navodno je francuski klub bankrotirao. Tamošnji "Le Parizijen" prenio je informaciju da je već obavijestio košarkaški savez Francuske da nije u mogućnosti da nastupa u svim takmičenjima.

Potvrda ove vijesti još uvijek se čeka, ali ako je tako onda se taj klub gasi. Metropolitan je tekuću sezonu završio ubjedljivo na posljednjem mjestu. Upisao je samo 4 pobjede na 34 utakmice i naredne sezone trebalo je da se takmiči u drugoj ligi. Kako stvari stoje do toga neće doći...

Popularni Vembi izabran je kao 1. pik na prošlogodišnjem draftu od strane Sparsa. Karijeru je počeo u Nanteru, pa je odigrao sezonu 2021/22 za Asvel u Evroligi i onda je odlučio da ode u Metropolitan i da tamo igra što više, umjesto da to čini u Evroligi. Odveo je tim do finala i to tako što je u polufinalu izbacio baš Asvel, ali je Monako došao do titule. Prosječno je te sezone bilježio 21.6 poena, skokova i 3,1 blokadu po meču.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC