• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea i Borac za titulu, crveno-plavi poručuju: Znamo šta nas čeka, sa dosta samopouzdanja ulazimo u finale!

Autor Dragan Šutvić

Gledaćemo "reprizu" prošlosezonskog finala plej-ofa.

 Igokea Borac najava Kašćelan i Vest  Izvor: KK Borac Banja Luka

Kao i prošle sezone, u finalu košarkaškog prvenstva BiH sastaće se Igokea i Borac Banja Luka!

Aleksandrovčani su uz 2:0 protiv Širokog Brijega izborili borbu za trofej, dok su crveno-plavi morali da igraju majstoricu protiv Bosne. Na kraju su, pred domaćom publikom, uspjeli da trijumfuju, ali istovremeno i obezbijede nastup u ABA 2 ligi za sljedeću sezonu.

"Sam plasman u finale, čime je i osigurana ABA 2 liga i naredne sezone, ozbiljan je uspjeh za našu mladu ekipu i veliki podstrek da u finalnoj seriji budemo što bolji. Finalu ćemo pristupiti ništa manje motivisani nego što smo bili kroz čitavu Ligu 6. Svjesni smo da nas čeka favorizovana kipa Igokee, koja je na većem nivou od nas i sa iskusnim igračima. Treba da budemo realni i kažemo da imaju mnogo više svježine jer je iza nas jako teška serija protiv Bosne", rekao je na konferenciji za novinare trener KK Borac Banja Luka Zoran Kašćelan u najavi utakmice, dodavši:

"Poznajemo se relativno dobro, napravili smo veliko iznenađenje prije nekoliko nedjeljha kada smo ih porazili u Laktašima i siguran sam da je od tog poraza Igokea dosta toga promijenila što pokazuju i njihovi rezultati. Međutim, naša mlada i poletna ekipa ide da odigra što bolje prvu utakmicu i ukoliko bi se ukazala šansa za veliko iznenađenje naravno da bismo je objeručke prihvatili", istakao je crnogorski strateg.

U ime igrača, koji nestrpljivo očekuju finalnu seriju, medijima se obratio plejmejker Džerod Vest.

"Radujemo se finalu protiv Igokee. Serija sa Bosnom bila je veoma teška i veoma nam je drago što smo uspjeli da prebrodimo taj izazov uz naše navijače, koji su kao i uvijek bili fenomenalni, pogotovo u trećoj utakmici u presudnim momentima. Nadamo se da će se energija sa tribina prenijeti i u finalu. Igokea je veoma dobar protivnik, sa mnogo iskustva i biće to još jedan drugačiji izazov za nas, ali bićemo spremni za to. Igrali smo dva puta sa njima, znamo šta nas očekuje i sa puno samopouzdanja ulazimo u ovu finalnu seriju", istakao je američki internacionalac.

Prednost domaćeg terena u finalu plej-ofa, koje se igra na tri pobjede, ima Igokea m:tel, a prva utakmica igra se u srijedu (29. maj) u Laktašima od 19.00 časova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC