• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna Miškova poruka napravila evropskog šampiona: Ovako je Srbin odveo Atamana u Panatinaikos

Srpski menadžer Miško Ražnatović bio ključan čovjek za dogovor Ergina Atamana i Panatinaikosa.

 Kako je Miško preporučio Atamana Panatinaikosu Izvor: MN Press/Stellios Stefanou/Eurokinissi Sports

Košarkaši Panatinaikosa pobjedom nad Real Madridom stigli su do novog trofeja u Evroligi, prvog nakon odlaska iz kluba Željka Obradovića koji je svojevremeno sa grčkim timom dominirao na kontinentu. Ovog puta pehar je u Atinu donio turski stručnjak Ergin Ataman, a sve je krenulo od ideje Miška Ražnatovića.

Priča o šampionskom Panatinaikosu počela je da se priča u martu 2023. godine, kada je postalo jasno da turski stručnjak napušta Efes u kojem je osvojio dvije Evrolige. Birala se destiancija za nastavak karijere, a srpski menadžer imao je ideju koju je kasnije i sproveo u djelo - Atamana je odveo kod Dimitrisa Janakopulosa!

"Među nama, ako odlučiš da tokom ljeta kreneš na nešto veće i jače. Ataman. Siguran sam da je za rat u Grčkoj ovo mnogo bolje nego španske varijante. Pričaćemo kada dođe vrijeme za to. Samo da znaš, ukoliko si zainteresovan, ovo nije nemoguće. Mnogo zavisi od plej-ofa Evrolige", napisao je Miško Ražnatović Dimitrisu Janakopulosu početkom marta 2023. godine. Pogledajte njihovu prepisku:

Prvi čovjek Panatinaikosa očigledno je imao u vidu neke španske trenere, ali je Miško Ražnatović prepoznao da je Ergin Ataman mnogo bolja opcija za rivalstvo protiv Olimpijakosa i evropske uspjehe grčkog kluba. To je naišlo na odboravanje Janakopulosa. "Ćao... Ataman je moja omiljena osoba u evropskoj košarci. Veoma sam zainteresovan za to. Pozvaću te povodom toga uskoro", odgovorio je Grk i tako je počelo stvaranje šampionskog tima.

Godinu dana i nekoliko nedjelja kasnije Panatinaikos je prvak Evrope, a Ergin Ataman je u svojoj debitantskoj sezoni donio klubu trofej koji se godinama čekao. U međuvremenu je Panatinaikso promijenio cijeli tim, pa su potpise na ugovor sa timom iz Atine stavile zvijezde poput Kostasa Slukasa, Kendrika Nana, Luke Vildoze, Janisa Papapetrua, Huanća Ernangomeza, Matijasa Lesora...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC