• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman "ukrao" titulu, Panatinaikos je šampion Evrope i Grčke!

Autor Dragan Šutvić

Spektakularan finiš sezone u grčkoj košarci, gdje je Panatinaikos oteo titulu Olimpijakosu.

 Panatinaikos šampion Grčke Izvor: ANDREJ CUKIC/EPA

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su šampionsku titulu u Grčkoj! Iako su prije samo nekoliko dana bili u teškoj situaciji, sa brejkom zaostatka protiv najvećeg rivala Olimpijakosa, košarkaši Ergina Atamana uspjeli su da pobijede tri meča u nizu - među njima i majstoricu (87:82) - i domognu se trofeja koji samo nastavlja njihovu uspješnu sezonu - onu u kojoj su osvojili i Evroligu!

Ponovo je momke u zelenim dresovima predvodio Kostas Slukas, koji je prethodnog ljeta baš iz Olimpijakosa prešao u redove najvećeg rivala. Tada je njegov transfer uzdrmao Evropu, ali sada se čini da je napravio najbolji mogući potez jer je kao lider tima odveo ekipu do dva veoma bitna trofeja u roku od samo nekoliko dana. U petoj utakmici finala ubacio je 29 poena (6/9 za dva, 4/5 za tri), a imao je i dva skoka i jednu asistenciju.

Dvocifrenim učinkom pratili su ga Džerijan Grant i Kendrik Nan sa 13 poena, dok je Matijas Lesor postigao 11 poena. Nekadašnji košarkaš Partizana Janis Papapetru nije se upisao u strijelce za nešto više od pet minuta na parketu, dok bivši igrač Crvene zvezde Luka Vildoza nije ni dobio priliku da igra na ovom meču. 

Na drugoj strani terena najbolji su bili Alek Piters (21 poen) i Kostas Papanikolau (18 poena), a najveću podršku imali su od srpskog košarkaša nikole Milutinova koji je postigao 17 poena. Filip Petrušev se na ovom meču nije upisao u strijelce iako je igrao oko pet minuta. Nekadašnji košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos završio je meč sa 12 poena, dok je budući igrač Crvene zvezde Ajzeja Kenan postigao tek dva poena, uz užasne procente šuta - tek 1/7 iz igre!

Podsjećamo, Olimpijakos je pobijedio prvi meč u seriji pred navijačima Panatinaikosa, a zatim na svom terenu i potvrdio napravljeni brejk. Ipak, Ergin Ataman je uspio da trgne svoju ekipu, pa tim iz Pireja nije iskoristio nijednu od tri meč lopte koje je imao. Nevjerovatnim preokret u finalu Panatinaikos je stigao do trofeja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC