• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eksplodirala bomba Dubaija! Tražili ga evroligaši, on postao prvi igrač u istoriji kluba!

Autor Dragan Šutvić

Nejt Mejson je prvi košarkaš Dubaija!

 Nejt Mejson prvi košarkaš Dubaija Izvor: Profimedia/IMAGO

Konačno! Čekali smo dugo, ali na kraju smo dočekali i Dubai je objavio svoje prvo pojačanje za narednu sezonu ABA lige. Prvi košarkaš koji je zvanično potpisao ugovor sa ovim klubom je Nejt Mejson, iskusni 28-godišnji američki plejmejker. On je završio koledž Minesota, ali je ostao nedrafftovan 2018. godine i prvu profesionalnu sezonu odigrao je u razvojnoj ligi za Teksas Ledžendse.

Nakon toga je rešio da je vrijeme da se oproba u evropskoj košarci pa je zaigrao za Hapoel Elijat u Izraelu, a nakon toga je nastupao za Avtodor Saratov. Potom je po sezonu proveo u Kini i Portoriku, da bi 2023. stigao u Le Man u Francuskoj. Prošlu godinu je igrao za Merkezefendi u Turskoj.

"Dobrodošao u Dubai Nejte Mejsone! Košarkaški klub Dubai je oduševljen da može da objavi prvo zvanično pojačanje u istorijskoj sezonu ABA lige. Nejt će sa Dubaijem potpisati dvogodišnji ugovor i tako će pokazati potpuno povjerenje u naš ambiciozni projekat. Dinamični plejmejker donosi bogatstvo iskustva, a u Merkezefendiju je imao 19,6 poena i 6,7 asistencija po meču prošle sezone. Imao je impresivne sezone u Rusiji, Francuskoj, Izraelu i Kini", naveo je klub u saopštenju.

Glavni trener Jurica Golemac nije krio oduševljenje jer je konačno krenuo da sastavja tim o kome se toliko pričalo prethodnih dana.

"Nejt je jedan od najtraženijih plejmejkera u Evropi, imao je mnog ponuda od evroligaških timova. Njegova odluka da nam se pridruži pokazuje njegovo pouzdanje u našu viziju i u ulogu koju će imati. Navijači Dubaija će biti oduševljeni njegovim nesebičnim stilom igre, a saigrači će rasti pored njega. Nejt, hajde da ispišemo istoriju", poručio je Golemac.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC