• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman poslao jasnu poruku "preko bare": "Ako ste puni samopouzdanja, porazite nas u OACI"

Autor Dragan Šutvić

Ergin Ataman pozvao Boston Seltikse u OAKU.

 Ataman poslao poruku Bostonu Izvor: MN PRESS

Trener ovogodišnjeg šampiona Evrolige i Grčke, Ergin Ataman, poslao je jasnu poruku šampionu NBA lige. Na osnovu raznih glasina kako je ekipa koja bude šampion u Sjedinjenim Državama šampion i čitavog svijeta, turski stručnjak je poslao jasnu poruku u Boston.

„Ako želite da dobijete zvanje svjetskog šampiona, dođite i pobijedite nas, evroligaške šampione. Ako ste toliko puni samopouzdanja, dođite i porazite nas u Oaci“, kazao je Ataman.

Znamo da praksa igranja evropskih i američkih timova nije strana, ali su to uglavnom bile pripremne odnosno prijateljske utakmice. Ovde vidimo i direktno upućen izazov od strane trenera Panatinaikosa, te ovo možda i upućuje na neki novi trend gdje će se igrati utakmica koja bi stvarno pokazala ko je najbolji košarkaški tim na svijetu. Naravno, sve je to daleko od konkretne realizacije, te je samo bazirano na špekulacijama.

Skor između američkih i evropskih timova je, očekivano, na strani Amerikanaca. Od 2003. godine kada stupa era Evrolige, skor je 52:14 za američke timove kada se igra po NBA pravilima. Kada se igra „na zapadu“ sa trojicom NBA sudija, skor je 36:4, dok je u Evropi nešto manja razlika, 16:10, sa dvojicom NBA sudija i jednim evroligaškim. Posljednja američko-evropska utakmica, odigrala se u „Vizink Centru“ u Madridu, gdje je ekipa Reala bila bolja od Dalas Maveriksa 123:127.

Ekipa Panatinaikosa odbranu evroligaške titule počinje 3. oktobra u „Uber Areni“ protiv Albe Berlin, dok ih grčki derbi čeka 8. novembra. Ekipa grčkog šampiona, „bogatija“ je za još jednog izvanrednog igrača, Lorenca Brauna koji stiže iz izraelskog velikana, Makabi Tel Aviva.

(MONDO - Marko Radinković)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC