• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se sudija utakmice Srbija - Amerika: "Svako neka odgovara za svoje postupke"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Javio se arbitar iz BiH i govorio o svom radu na Olimpijskim igrama u Parizu.

 Ademir Zurapović oglasio se o utakmici Srbija SAD Izvor: MN PRESS

Ademir Zurapović, jedan od arbitara kontroverzne utakmice Srbija - Sjedinjene Države na Olimpijskim igrama u Parizu, oglasio se o tom meču. Nakon brojnih kritika iz Srbije na račun sudijske trojke - u kojoj, doduše, na njegov rad ima najmanje zamjerki, on je odgovorio na pitanja o osudama, prozivkama i kako je navedeno, "linču iz Srbije" na njegov račun.

"Neću odgovarati na takve stvari, svako neka odgovara za svoje postupke. Jednostavno, neću da pričam o tome, da dolivam ulje na vatru", rekao je sudija iz BiH za "Raport.ba" i dodao: "Ako odsudiš prvu fazu na Igrama u Parizu, potom četvrtfinale pa polufinale, pa pogledaš šta sam sve sudio na prethodnim Igrama u Tokiju, mislim da to sve govori. Sada me očekuje kraća pauza, pa onda nova sezona u kojoj ću ponovo suditi na međunarodnoj sceni, u FIBA Liga šampioni."

Ono što jeste "upadalo u oči" su greške sudije iz Paname Hulija Anaje, kome je na metar-dva od njega promaklo da je Kevin Durent očigledno gazio aut. Umjesto da oduzme loptu i dodijeli je Srbiji, Zurapovićev kolega se nije ni oglasio.

Poslije utakmice, srpski košarkaši pokušali su da razgovaraju sa sudijama, ali se oni nisu ni zadržali na terenu, već su praktično odjurili u svlačionicu. Epilog je već dobro poznat - Amerika je pobijedila tijesno, 95:91 i potom u finalu osvojila zlato u meču protiv Francuske. Srbija je sa druge strane dominantnije i mirnije savladala Njemačku u borbi za treće mjesto i vratila se u Beograd sa bronzanim medaljama oko vrata.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Suad

Sram da bude ovog sudiju, nečovjeka!! Srbija je oštećena direktno njegovim suđenjem.

Gaxxy

Normalno da ces suditi evropske utakmice kad si za gazde sudio domacinski i pomogao im da ne ispadnu u polufinalu. U ostalom svi smo vidjeli petokorake amerikanaca, pola metra sa loptom i nogama u autu, konstantno udaranje jokica bez faula, ma sve u svemu zahvalna ti je amerika sto si im izborio plasman u finale.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC