• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić mu otkrio recept za uspjeh, a Sferopulos ga već hvali! Andrej Kostić za MONDO: Hoću punu Arenu i minute!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Andrej Kostić je u intervjuu za MONDO govorio o planovima, svom košarkaškom putu, Nikoli Topiću i budućnosti za koju drugi kažu da mu je i te kako svijetla!

 Andrej Kostić MONDO intervju Izvor: MN PRESS

Prošlih godina to je bio Nikola Topić - mladi talenat koji stiže da se sa kraja klupe izbori za minute i dokaže da ima kvalitet za Crvenu zvezdu. Sada je Andrej Kostić, bek rođen 2006. godine taj "posljednji adut" Janisa Sferopulosa. Odmah na startu obraćanja medijima na početku sezone, Sferopulos je jasno rekao da mu se Kostić "mnogo sviđa", a njega je Grk priključio ekipi još prošle sezone. 

Bio je Kostić na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, već je proslavio tri osvojena trofeja sa crveno-bijelima, a sa vremenom provedenim u prvom timu trema je nestala. A u intervjuu za MONDO priznaje da je treme bilo kada je prvi put kročio u svlačionicu punu šampiona!

"Ima treme! Više ne, ali je u početku bilo dosta treme i nekako sam zahvalan što sam ovdje i stvarno srećan i uzbuđen zbog svega što će se desiti u budućnosti. Ovaj period koji mi se sada dešava je bio nevjerovatan, ali sam se sada navikao pa ćemo vidjeti. Na meni je samo da radim", kaže Kostić na startu priče za MONDO. 

TOPIĆ MU OTKRIO RECEPT ZA USPJEH

Pogledajte

03:28
Andrej Kostić za MONDO
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Kažu da je u košarci najteže preći iz juniora u seniore i da nema teže stvari od adaptacije na taj novi nivo. Kostić sada ima 18 godina i kao svježe punoljetan može da potvrdi. Tranzicija je teža nego što se nadao!   

"Nestvaran je osjećaj, ne znam kako da opišem. Nekako sve te igrače koje sam gledao preko TV-a, sada dijelim istu svlačionicu sa njima... Stvarno nestvarno! Vremenom sam se navikao, ali sigurno da je sve ovo uzbudljivo i da sam zahvalan što je ovako. Intenzitet je sigurno najveća razlika jer su ovdje sve stvarno igrači koji su preozbiljni. Ja sam do sada igrao juniorsku košarku i iako nisam vjerovao da je taj prelazak toliko težak, ali zaista je velika razlika", istakao je za MONDO Kostić. 

Imao je od koga da dobije savjete za prelazak na viši nivo, jer malo ko se tako lako i brzo prilagodio na seniore kao njegov saigrač iz juniorskih dana Nikola Topić.

"Čuo sam se sa njim, naravno. Čestitao sam mu sada, stvarno je napravio veliki uspjeh. On je apsolutno zaslužio sve. Dosta smo pričali i prije tog kupa i svega što se desilo. Samo mi je rekao da slušam, da sam najmlađi tu i da moram da radim. Da radim sve što mi se kaže i da ću tako uraditi nešto", istakao je on.

HOĆU MINUTE, A SPECIJALNOST SU MI POENI!

Za one koji ga nisu gledali u juniorskim ekipama Crvene zvezde, kakav je igrač Andrej Kostić?

"Moja uloga je bila uloga poentera, to je jedan od mojih najvećih kvaliteta i nešto na čemu sam se ja dokazao sa najviše kvaliteta. U tome se najbolje snalazim", opisao je Kostić, koji priznaje da poslije priprema sa seniorima i te kako osjeća promjenu: "Primjećujem dosta promjena, stvarno sam se navikao na cijeli sistem i stvarno mi je lijepo. Prihvaćen sam, super je osjećaj, Igrati sa njima je nestvarno, ali sada sam se privikao", ističe on. 

I za kraj, ima samo jednu želju za narednu sezonu: "Sigurno da zaigram pred prepunom Arenom i da se što više uklopim u prvi tim", ističe Andrej Kostić na kraju razgovora za MONDO. Srpskoj košarci treba ovakvih mladih bisera, to je sigurno. Zato se svi nadamo da će u svim našim klubovima po neki Andrej Kostić prokrčiti sebi put naredne sezone!

(MONDO, Nikola Lalović) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC