• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojka uz zvuk sirene, za finale Eurobasketa! Andrej Kostić heroj Srbije

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna završnica meča polufinala Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina.

 Juniori Srbije u finalu Evropskog prvenstva  Izvor: Twitter/NextGenHoops

Muška U18 reprezentacija plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Finskoj, pošto je u polufinalu poslije dva produžetka pobijedila Izrael -115:114 (23:18, 17:26, 26:19, 23:26, 11:11, 15:14) i to trojkom Andreja Kostića u posljednjoj sekundi drugog produžetka.

U meču za zlato Orlići će u nedjelju od 20.00 sati igrati protiv Njemačke koja je u drugom polufinalu pobijedila Sloveniju – 88:68.

Izrael je počeo dobro, srpski momci su neko vrijeme tražili ritam. Djelovalo je da su ga krajem prvog i početkom drugog perioda pronašli. Andrej Kostić je trojkom u prvom napadu druge četvrtine donio timu osam poena prednosti – 26:18. Međutim, Izrael je uzvratio serijom 9:0 i okrenuo rezlutat. Mitar Bošnjaković je prekinuo taj nalet rivala, ali je bilo očigledno da je napad srpskog tima usporio. Tako je bilo do odlaska na veliki odmor, pred koji je na semaforu pisalo 40:44.

Nešto više od dva minuta igre u nastavku bila su dovoljna srpskim juniorima da okrenu rezultat – poenima Save Drezgića poveli su 46:44. Krenula je mrtva trka, u kojoj je tim koji vodi trener Vule Avdalović ipak uspijevao da ostane korak ispred.

A onda su Orlići posljednji period otvorili sa tri vezane trojke. Pogađali su Tofoski, Srzentić i Bošnjaković za 9:2 i bijeg na 10 razlike – 75:65. Nije to bio kraj. Izrael je činio sve da se vrati. Pred posljednjih 100 sekundi prišao je na samo pola koša zaostatka – 85:84. Miloš Šojić je zadržao Orliće na distanci, zatim Drezgić sa penala povisio na 88:84, 36 sekundi prije kraja. Ni tu nije bio kraj. Izrael je uspio da na 3,5 sekundi prije kraja izjednači – 89:89. Utakmica je otišla u produžetak.

U ekstra period Izrael je ušao u boljem ritmu, većim dijelom vodio, ali je trojkom Luke Markovića na 9 sekundi prije kraja Srbija povela – 98:97. Uzvratio je Sraf, vratio prednost Izraelu. Srpski tim je imao nešto više od sekunde da se spasi. Pod košem je fauliran Dimitrijević, pogodio je oba bacanja za još jedan produžetak.

U njemu se Izrael prvi odlijepio na pet razlike, ali to nije obeshrabrilo srpski tim koji se vratio i sjajnom trojkom Kostića otišao u finale.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Savo Drezgić sa 35 poena, Mitar Bošnjaković je ubacio 20, Aleksa Dimirijević 16, Miloš Šojić 12, dok je Andrej Kostić imao 11.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC