• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba - Boban Marjanović se vratio u Evroligu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Boban Marjanović je posle devet godina ponovo u Evropi i igraće za Fenerbahče!

   boban marjanovic u fenerbahceu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prvo se oglasio poznati košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović i postavio zagonetku, a onda je "Jurohups" potvrdio. Rješenje zagonetke je jasno - Boban Marjanović je postigao dogovor sa Fenerbahčeom i igraće u Evoligi naredne sezone. "Današnja instagram matematička operacija glasi 1.300.000 + 1.000.000 = 2.300.000", napisao je Ražnatović, što je zbir pratilaca na instagramu Bobana Marjanovića i turskog kluba. 

Marjanović je karijeru počeo u Hemofarmu gdje je nekoliko sezona bio dominantan, a onda je karijera krenula nizbrdo poslije odlaska u CSKA iz Moskve. Slali su ga na pozajmice u Žalgiris i Nižnji Novgorod, zatim je pokušavao da se vrati preko Radničkog iz Kragujevca kod svog starog trenera Miroslava Mute Nikolića. Procvat je doživio u Megi radeći sa Dejanom Milojevićem, da bi potom u Crvenoj zvezdi bio dominantan u Evroligi i ABA ligi. 

Otišao je u NBA gdje je igrao za San Antonio, LA Kliperse, Filadelfiju, Dalas i Hjuston Roketse. Imao je 331 odigran meč u NBA, sa 5,5 poena i 3,6 skokova u prosjeku. Kad god je ulazio na teren imao je dobar učinak, ali je nažalost imao male minutaže. Sada bi mogao da bude specijalno oružje trenera Šarunasa Jasikevičijusa, a konkurencija pod košem neće biti mala. 

Poslije odlaska Luke Šamanića iz ekipe došao je Kem Birč. Tu su iskusni Nikolo Meli i Sertač Šanli takođe na pozicijama petice, a dolazak Marjanovića možda znači da će iskusni Italijan sa NBA iskustvom ipak igrati kao krilni centar ove sezone. 

(MONDO)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:12
Boban Marjanović na zagrevanju u Letoniji
Izvor: KSS
Izvor: KSS

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC