• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od reformi Evrolige: Da zabranite da se troši novac? Jako teško!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Điđi Datome ne vjeruje da će Evroliga uspjeti da ostvari reforme koje je najavila.

 Luiđi Datome ne vjeruje u reformu Evrolige Izvor: MN PRESS

Mnogo se priča o mogućim promjenama u Evroligi, a jedna od njih je i "seleri kep". Evroliga će unaprijediti svoju strategiju finansijskog fer-pleja, a sada se o tome oglasio i Luiđi Điđi Datome. Trofejni italijanski reprezentativac sa iskustvom igranja u NBA ligi sada ima funkciju u sindikatu evoligaških igrača. 

Na pitanje šta misli o eventualnom smanjivanju budžeta u Evroligi i određivanju maksimalne svote novca koju neka ekipa može da potroši on je kratko istakao da se ne slaže do kraja sa tim. "Ja razumijem potrebu da se bude održiv, ali djeluje jako teško da se vlasnicima zabrani da troše novac", rekao je Datome. 

U domovini je Datome igrao prvo za Montepaski iz Sijene, a zatim za Skafati i Virtus, prije odlaska u NBA. Sada ističe da je italijanska liga na najvišm nivou i da napreduje.  

"Medicinski, tehnički i finansijski liga raste i na najvećem je nivou. Jedini problem su hale, a to je jako star problem i to ne samo u košarci. To je problem italijanskog sporta i ove države", smatra Datome.

Olimpija iz Milana je prethodnih sezona mnogo ulagala, ali rezultati nisu bili na nivou. Nije pomogao ni Nikola Mirotić koji je stigao u Datomeovoj posljednjoj sezoni, ali sada su stigli Nenad Dimitrijević, Leandro Bolmaro, veteran Fabijan Kozer, centar Džoš Nibo i bivši košarkaš Partizana Zek Ledej.

"Olimpija je krenula u novu fazu sa mnogo novih igrača za koje je Evroliga razlog što su došli u Milano. Logično je da krene novi ciklus, ali ne treba zaboraviti ni na Mirotića i Šildsa", poručio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC