• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić: Spremni za Britaniju

Autor mondo.ba

Pred put u London, plejmejker košarkaša Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić izjavio je da će "zmajevi" spremni dočekati startni meč kvalifikacija za Evrobasket 2015. godine.

 Gordić: Spremni za Britaniju Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Izabranici Duška Ivanovića u ponedjeljak putuju u prestonicu Velike Britanije gdje će protiv domaćina odigrati prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Doskorašnji organizator igre Igokee iz Aleksandrovca, koji će od naredne sezone braniti boje zagrebačke Cedevite priznao je "Dnevnom avazu" da je poslije mjesec dana zajedničkih priprema atmosfera u taboru BiH na visokom nivou.

"Raspoloženje će još dodatno da raste. Uskoro je prva utakmica na programu i imaćemo težak zadatak. Britanci imaju nekoliko kvalitetnih igrača, a osim toga su i moćni u atletskom smislu. Dobro su posloženi na svim pozicijama. Moramo dobro da prostudiramo njihovu igru i kvalitetno se spremimo jer želimo dobar rezultat i plasman na EP", rekao je Gordić.

Tri poraza "zmajeva" na turniru u Trstu (od Srbije, Italije i Kanade) došli su i kao upozorenje, ali poput selektora Ivanovića, i Gordić smatra da su došli u pravo vrijeme.

"Izvukli smo pouke iz Trsta. Imali smo dovoljno vremena da ispravimo greške, pa spremni odlazimo na megdan Britancima", naglasio je dvadesetpetogodišnji as Cedevite.

Utakmica između Velike Britanije i BiH igra se u srijedu s početkom u 20.35 po našem vremenu, a četiri dana kasnije će "zmajevi" u tuzlanskom "Mejdanu" biti domaćini selekciji Islanda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC