• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" u "gadnom sosu"

Autor mondo.rs

Selektor Bosne i Hercegovine Duško Ivanović nalazi se u velikim problemima pred početak priprema, jer ne zna ni gdje će se okupiti reprezentacija, niti ko će je činiti

 BiH u problemima pred početak priprema za EP Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trebalo bi da se okupi sutra u Sarajevu uoči početka priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo. Ipak, pod velikim je znakom pitanja da li će selektor Duško Ivanović sutra izvršiti prozivku.

Okupljanje nacionalnog tima je neizvjesno zbog finansijskih problema i izostanka podrške državnih institucija.

Mjesto okupljanja je hotel "Kristal" na Ilidži, ali samo hipotetički, budući da ih je vlasnik tog ugostiteljskog objekta obavijestio da neće moći da borave u njegovom objektu, ukoliko unaprijed ne uplate novac za smještaj reprezentativaca.

Mediji u BiH prenose da su čelnici košarkaškog saveza vrlo zabrinuti za početak priprema jer novca nemaju, budući da ove godine nisu dobili podršku najvećih kompanija BiH.

Duško Ivanović, osim činjenice da ne ne zna da li će njegov tim biti primljen u hotel na Ilidži, sa sigurnošću ne zna ni ko će mu se odazvati od igrača koje je pozvao na pripreme za Eurobasket.

Na spisku se nalaze Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Aleks Renfro, Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Mirza Teletović, Minja Milošević, Miroslav Todić, Stefan Glogovac, Elmedin Kikanović, Draško Albijanić, Andrija Stipanović, kao i Jusuf Nurkić, koji je pridodat spisku iako nije sigurno da će biti spreman zbog operacije koljena koju je nedavno obavio (čeka zeleno svjetlo ljekara).

Spekuliše se da je pod znakom pitanja kapiten Mirza Teletović, kao i učešće Nihada Đedovića na prvenstvu Starog kontinenta.

Teletović, koji je nedavno potpisao ugovor sa Finiks Sansima, kao i Jusuf Nurkić, košarkaš Denver Nagitsa, na osnovu NBA klauzule mogu da se priključe reprezentaciji tek od 1. avgusta, jer igrač iz najjače lige svijeta sa nacionalnim timom na pripremama može da provede najviše 35 dana.

Sa Đedovićem je situacija malo složenija, jer se odrekao državljastva BiH u korist njemačkog pasoša, pa je automatski izgubio i pravo nastupa za "zmajeve". Košarkaški savez BiH je proteklih nedjelja poslao molbe na sve relevantne adrese, uključujući i Vladi Njemačke, kako bi se Đedoviću omogućio nastup na Eurobasketu u septembru, ali pozitivan odgovor još nije stigao. Sada je na igraču odluka da li zaista želi da nastupa za BiH ovog ljeta, kako bi se u slučaju potvrdnog odgovora pokrenula procedura oko povratka u nacionalni tim.

Dušku Ivanoviću zvanično nijedan igrač nije saopštio da odbija poziv, ali bez obzira na to događaji uoči okupljanja nagovještavaju da ga očekuje težak posao, prije nego što i zvanično saopšti krajem avgusta kojih 12 igrača će voditi na Evropsko prvenstvo.

Selekcija BiH će na Eurobasketu, koji će se igrati od 5. do 20 septembra, nastupati u grupi grupi A, u Monpeljeu, zajedno sa reprezentacijama Francuske, Poljske, Izraela, Rusije i Finske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC