• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spanulis slomio otpor Zvezde

Autor mondo.rs

Legendarni kapiten Olimpijakosa "povukao" ekipu u finišu duela bratskih klubova na Kritu, za konačnih 86:74. Beogradski crveno-beli u nedelju protiv Hapoela.

 Spanulis slomio otpor Zvezde Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts doživela je na Kritu prvi poraz u pripremnom periodu. U borbi za plasman u finale jakog turnira na grčkom ostrvu izgubila je od tamošnjeg prvaka, predvođenog sjajnim liderom - Vasilisom Spanulisom.

Izuzev pada u igri krajem prve i početkom druge četvrtine, Beograđani su bili ravnopravan rival Atinjanima i u par navrata prilazili na nekoliko poseda zaostatka - sve do poslednja dva minuta, kada je Spanulis definitivno slomio njihov otpor.

Vezavši pri rezultatu 79:70 svojih sedam poena, pa asistirajući za atraktivno zakucavanje, Spanulis je u nekoliko akcija uveo meč u miran finiš, u kojem su Pirejci zakazali nedeljno evroligaško finale protiv Anadolu Efesa (19.30).

Istog dana, od 17 sati, Zvezda će igrati protiv Hapoel Jerusalima, za čiji dres nose bivša NBA zvezda (i vlasnik kluba) Amari Stodemajer i doskorašnji član Zvezde, Tarens Kinzi.

Olimpijakos - Zvezda 86:74 (26:16, 21:18, 20:24, 19:16)

Spanulis je sa 15 ubačenih poena ujedno bio i prvi strelac pripremnog meča, u kojem je Zvezda pokazala da je u finišu preprema u stanju da se suprostavi jačem i trenutno spremnijem sastavu.

Partija na Kritu završena je porazom Radonjićevog tima, ali i nagoveštajem da bi njegov sastav uz pojačanja i ove sezone mogao da stane na crtu evroligaškim "teškašima".

Na čelu beogradskih crveno-belih bio je Luka Mitrović, koji je odigrao kapitenski (8 poena, 8 skokova i 5 asistencija) i sa indeksom korisnosti 21 predvodio otpor ekipe favorizovanom protivniku.

...
Izvor: YouTube

Srpski centar Olimpijakosa Nikola Milutinov, koji je ovog leta bio želja Zvezde, prinudno je napustio meč u četvrtoj četvrtini, jer je dobio udarac u lice u duelu pod košem.

Najefikasniji igrači Beograđana bili su centri Ognjen Kuzmić i Milko Bjelica sa po 12 poena, dok su u ekipi Pirejaca najefikasniji uz "Bilija" bili novajlija Erik Grin sa 14 poena i Jorgos Mancaris sa 11.

Komandujući nalete na vođstvo Olimpijakosa, koje je bilo na snazi od početka do kraja utakmice, Radonjić je često rotirao igrače na terenu, ali je za razliku od prethodnih mečeva ipak "sužavao" minutažu i uvodio ekipu u obostrano dinamičan i na momente evroligaški ritam.

U istu svrhu treneru Zvezde poslužiće i nedeljni duel protiv Hapoel Jerusalima (TV Arena sport), koji će biti i generalna proba crveno-belima za početak sezone i za duel protiv MZT Skoplja u hali "Aleksandar Nikolić" sledećeg petka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC