• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od "skidanja u 12", do pouzdane napadačke opcije

Autor mondo.rs

Gde je stao proletos, kada je trojkom uz zvuk sirene označio kraj sezone 2015/16, Marko Gudurić nastavio je na startu ove sezone. Kaže da je to "donekle zaslužio".

 Marko Gudurić Od "skidanja u 12", do pouzdane napadačke opcije Izvor: MN PRESS

Od "skidanja u 12", do 16 poena sa klupe za 22 minuta u igri, dve trojke iz tri pokušaja, uz skok i po tri asistencije i ukradene lopte, ali i četiri izgubljene lopte.

Razlika između onoga što Marko Gudurić znači za igru Crvene zvezde u poređenju sa startom sezone 2015/16 i danas, ogromna je.

Gde je stao proletos, kada je trojkom uz zvuk sirene utišao navijače najvećeg rivala i doneo titulu prvaka crveno-belima, levoruki šuter nastavio je ove jeseni u prvoj zvaničnoj utakmici u kojoj je aktuelni osvajač ABA lige poručio konkurenciji da se neće lako odreći trofeja.

Gudurić je bio jedan od glavnih protagonista druge četvrtine utakmice sa MZT Skopljem u "Pioniru", završene rezultatom 22:10, četvrtine koja je na kraju bila presudna za ubedljivu pobedu tima Dejana Radonjića pred skoro 4.000 ljudi u dvorani.

Kako su umele da izgledaju premijere posle dugih i napornih priprema, mnogi su bili iznenađeni načinom na koji je Crvena zvezda odigrala prvih 40 minuta u sezoni velikih očekivanja.

"Jeste", klimnuo je glavom Gudurić posle meča.

"Spremali smo se za njih kao da igramo neku evroligašku utakmicu", dodao je.

"Oni su bolje krenuli, mi smo malo bili u grču, ali u drugoj četvrtini smo primili sedam i tu trojku na kraju, deset poena... Tako da smo se digli odbranom, timski, kako i treba. Tako nam i najbolje ide... Posle toga smo priveli utakmicu kraju lagano pomalo neočekivanom razlikom".

Jednu od dve ubačene trojke, Gudurić je postigao uz faul, na način na koji je označio kraj sezone 2015/16.

"Nijednu nisam dao na pripremama...", klimao je glavom skromno.

"Malo sam teže podneo taj pripremni period, bilo je stvarno teško možda i zbog toga što se nisam dovoljno odmorio tokom leta. Sad polako sve dolazi na svoje, manje treniramo, ali jačim intenzitetom. Više igramo, polako to dolazi na svoje, super je izgledalo sinoć za početak sezone", konstatovao je.



O svojoj ulozi sada, i pre godinu dana, kaže...

"Razlika je velika u prvoj utakmici. Prošle godine sam se 'skinuo' u 12, sećam se, sada već imam neku ulogu. Drugačije je. Mislim da sam to zaslužio donekle, sada je na meni da nastavim da radim kako bismo igrali bolje, kako ja, tako svi mi zajedno", rekao je posle čega su ga novinari podsetili da je pre godinu dana lako mogao da završi na pozajmici u pravo u Skoplju, ali da se to nije dogodilo.

"Znam, čuo sam za tu priču, ali ne znam šta je trebalo da bude. Ostao sam, kako sam ostao – ne znam, i drago mi je što sam ostao i odigrao protiv njih dobro".

Crveno-beli neće imati mnogo vremena da sabiraju utiske sa premijere, već u ponedeljak uveče na isto mesto stiže renovirana Cedevita, koja je ceh obimnim promenama ovog leta platila i startnim porazom kod kuće, u derbiju, u kom je Budućnost odnela bodove u Podgoricu.

Najveći rival Crvene zvezde u ABA ligi u poslednje dve sezone sigurno neće želeti da otvori takmičenje skorom 0-2 i to podiže "specifičnu vrednost" naredne utakmice.

"To nam ne ide onako baš na ruku. Oni će morati da 'se vade' protiv nas. Napravili su sjajnu ekipu, pucaju na visoko, tako su i najavili. Mislim da im je ovo najbolja ekipa u ABA ligi do sada. Videćemo. Moramo da uđemo jako, da pred našim navijačima odigramo jaku odbranu, da trčimo, jer na startu sezone ne možemo da očekujemo neku lepotu u igri i akcije 'za oko', uigrane kombinacije... To će dolaziti vremenom, za sada moramoda se spustimo u odbranu i trčimo", konstatovao je Gudurić, koji za sada ima ulogu da ulaskom s klupe, otprilike u isto vreme kada i Milko Bjelica, učini da intenzitet, kvalitet i kreacija druge petorke crveno-belih ne zaostaje za onime što pruža startna.

U utakmici sa MZT-om, štaviše, ulasci s klupe bili su ti koji su slomili otpor gostiju.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC