• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP odustao od EK, razmatra nadoknadu štete

Autor mondo.rs

Klub iz Železnika zvaničnim saopštenjem potvrdio da neće učestvovati u drugorangiranom takmičenju kompanije "ECA".

 FMP odustao od Evrokupa Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

FMP je stavio tačku na slučaj "Evrokup".

Iako je u ponedeljak iz Železnika poručeno da je u klub iz Barselone stigao poziv za učešće u EK  i iako je stav klupskog upravnog odbora bio da se taj poziv prihvati, Skupština FMP-a odlučila je suprotno.

Stoga, "panteri" definitivno ove sezone neće igrati evro-takmičenja.

U saopštenju FMP-a, uz tu odluku navedena je i namera kluba da uz pomoć advokata EKA (kompanije koja rukovodi Evroligom) u predstojećem periodu razmotri pravne načine da nadoknadi štetu nastalu neučešćem u EK.

Saopštenje prenosimo u celosti: 

"Skupština KK "FMP" na sednici koja je održana u ponedeljak 03.10.2016.godine u Beogradu, i pored svih pozitivnih preporuka koje je dobila od UO kluba da prvi tim kluba igra Evrokup, u takmičarskoj 2016-2017 godini, odlučila je da glasanjem (prostom većinom) odustane od učešća u Evrokupu".

"Članovi Skupštine kluba su informisani, i koliko je klub sa druge strane mogao da dobije u svakom pogledu igranjem Evrokupa, o čemu su nas izvestili članovi UO i pravnog tima KK FMP. Zato ćemo u narednom periodu uz pomoć advokata EKA razmotriti pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je KK FMP pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu izazvanog neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup".

"Time ćemo učiniti još jednu uslugu srpskoj košarci (koja je godinama unazad imala velike koristi od postojanja FMP-a u vidu desetina reprezentativaca u svim selekcijama) i konačno otkriti sve koji pod plaštom nekakve zaštite interesa srpske košarke, zapravo uništavaju tu košarku na sve moguće načine".

"Raduje nas da čelnici EKA i dalje prepoznaju važnost našeg kluba u evropskim okvirima, čini nam se, i mnogo više nego mnogi u domaćoj javnosti i srpskoj košarci. Takav stav i poverenje koje imamo od vodećih ljudi EL naša je najveća pobeda", poručeno je iz Stjepana Supanca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC