• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić pred Darušafaku: Prelazak na viši nivo

Autor mondo.rs

Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas otvara novu sezonu Evrolige, sigurno u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

 Radonjić pred Darušafaku: Prelazak na viši nivo Izvor: MN PRESS

Ima li Crvena zvezda mts snage i kvaliteta da posle 4-0 u ABA ligi trijumfalno započne i Evroligu, u novom formatu od 16 timova?

Protivnik u prvom kolu je Darušafaka, koja je proletos slavila u oba meča Top 16 faze, ali te utakmice sada praktično nemaju nikakav značaj, jer su oba tima tokom leta bitno izmenjena. U slučaju crveno-belih taj proces nije ni priveden kraju, jer se klub već dugo nalazi u potrazi za dvojicom stranih igrača, najverovatnije Amerikanaca.

"Potrebno je biti realan, ne samo kada je u pitanju Darušafaka. Imamo dobar ambijent i radnu atmosferu od prvog dana, start sezone je kroz dosadašnja četiri meča bio dobar za nas. Ali, sada prelazimo na viši stepen, na drugi nivo i objektivna je pozicija da je Darušafaka favorit", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić na konferenciji za novinare.

PAROVI PRVOG KOLA

Real Madrid u sredu od 21.00 dočekuje Olimpijakos na premijeri takmičenja, a u četvrtak igraju Galatasaraj - CSKA (19.00), Armani - Makabi (20.00) i Zvezda - Darušafaka (21.00). U petak su na programu četiri meča: Uniks - Barselona (18.00), Fenerbahče - Bamberg (19.30), Panatinaikos - Žalgiris (20.15) i Baskonija - Efes (21.00).

"Svesni smo da moramo dosta toga dobrog da uradimo da bismo došli u poziciju da se borimo za pobedu. Cilj je da damo sve od sebe, da uz podršku navijača prevaziđemo sebe i možda i dođemo do prvih bodova", dodao je on.

Radonjić nije mogao da pruži precizan odgovor gde je Zvezdino mesto među 16 učesnika elitnog takmičenja, mahom renomiranih klubova sa stabilnim finansijama.

"Videćemo na kraju. Još nismo u sastavu koji je takav da bismo mogli reći da je 'to to' i da onda u odnosu na te parametre možemo da kažemo nešto konkretnije. Veliki broj klubova je napravio sastave da sa pravom misle da mogu da budu u vrhu. Kako će se to reflektovati na odnos snaga tih timova i Zvezde - saznaćemo vremenom, posebno kada smo mi u ovom sastavu, koji treba da se ispoštuje jer smo dobro počeli sezonu, ali... Znamo ko je pred nama, koji su to kvaliteti i nivoi. Ne fali mi realnosti i svestan sam svih faktora. Daćemo sve od sebe da budemo makar malo bolji nego što objektivno jesmo".

Izvor: MN PRESS


Prethodni ciklus crveno-beli su završili eliminacijom u četvrtfinalu od budućeg šampiona, CSKA. Treneru je postavljeno pitanje da li to iskustvo predstavlja dodatnu snagu za ovu sezonu?

"Svedoci smo činjenice da svake godine ostajemo bez velikog broja igrača. Sada je otišlo šest igrača i to je posmatrano kao prirodan proces. Radilo se na tome da se to prevaziđe bez dramaturgija. Iskustvo svima donosi kvalitet, nama na naš način i nema dileme da je značajan faktor i da može da utiče na rezultate. Mi u Evroligu ulazimo hrabro i svesni situacije, spremni da realno sagledavamo i poraze".

Radonjić nema dilemu da je najveće pojačanje Darušafake ovog leta Dejvid Blat, osvajač titule sa Makabijem 2014, nakon toga prvi trener Klivlend Kavalirsa jednu i po sezonu.

"Kada pomenete ime sjajnog trenera Dejvida Blata, tu nema mnogo toga da se doda. Njegov kvalitet i trenersko iskustvo su toliko značajni i prenose se na tim, koji je takođe sastavljen od izuzetnih individualaca. Odradili su prelazni rok dobro, imaju kvalitet, uspeli su da kroz pripreme urade dobre stvari i da dočekaju start sezone u odličnom stanju".

Darušafaku su u međusezoni pojačali "plej" Bredli Vonamejker, prošle sezone lider ekipe Bamberga, bek Džejms Anderson (ex-Žalgiris) vratio se u Evropu iz NBA lige, krilo Vil Klejburn stigao je iz Izraela, francuski krilni centar Adrien Moerman iz Banvita, bek Dairis Bertans iz Bilbaa...

Među "starosedeocima" se izdvajaju organizator igre i odlični strelac Skoti Vilbekin, šampion Evrope 2015. sa Real Madridom Markus Sloter, krilni centar Luk Harangodi i centar Furkan Aldemir, koji sada ima veću ulogu nego zimus kod Oktaja Mahmutija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC