• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan za potpise: Pojačanja u Skoplju, Baru i Zadru

Autor mondo.rs

Makedonski i crnogorski ABA ligaši angažovali su po jednog novajliju.

 Dan za potpise: Pojačanja u Skoplju, Baru i Zadru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mereći prvo prolazno vreme posle četiri odigrana kola, makedonski Karpoš Sokoli i crnogorski Mornar procenili su da je za "jadranske" bitke potrebna dodatna selekcija i jačanje sastava.

Stoga, sreda je bio dan za potpise u Skoplju i Baru.

Posle kratke saradnje i rastanka sa Lamontom Mekom uz teške reči, Karpoš Sokoli "osvežili" su ekipu koja i dalje čeka prvi "jadranski" trijumf.

Tim srpskog trenera Siniše Matića od srede je jači za nekadašnjeg hrvatskog talenta, plejmejkera Dominika Mavru (22, 194 cm), koji je u dresu U-16 i U-18 reprezentacije svoje zemlje osvajao i evropska prvenstva.

Nekadašnji član Zagreba, Splita i Cibone stiže u Makedoniju iz poljske ekipe Dabrova Gornica, u kojoj je od prošlog decembra sarađivao sa hrvatskim trenerom Draženom Anzulovićem.

Mavra (na slici levo) je u tinejdžerskim danima bio član supertalentovane postave juniora Zagreba, koju su činili i sadašnji NBA igrači, Dario Šarić i Mario Hezonja.

Pojačanje Mornara - Nikola Korać

Izvor: MONDO/M. Stojović

Istog dana kada je ozvaničen dolazak Marve u Karpoš, na zvaničnom sajtu ABA lige potvrđeno je da je i Mornar iz Bara (1-3) angažovao novog košarkaša, doskorašnjeg beka Sutjeske.

Nikola Korać (30, 185 cm) stavio je paraf na ugovor sa Baranima posle uspešnog oporavka od povrede i početka rada sa saigračima.

Iskusni Bjelopoljac tako je ostao u ABA ligi i drugu godinu zaredom, a za Mornar je igrao i do leta 2015. nastupao je i za Teodo, Jedinstvo, OKK Beograd, Igokeu i švedske Iglse.

Poznato lice u Zadru

Izvor: MN PRESS

Alarmantno stanje posle ubedljivih poraza od Crvene zvezde mts i Cedevite primoralo je i upravu Zadra na reakciju, pa se u halu "Krešimir Ćosić" vratio Ivan Ramljak (26, 203 cm)

Stariji brat Marka Ramljaka, takođe bivšeg igrača Cedevite, nastupao je i prošle godine za Zadar, a ovu je počeo u Zagrebu. Prethodno je i on nosio dres hrvatskog šampiona, kao i Širokog i matičnog Posušja.

Novi-stari igrač Zadra debitovaće u utakmici protiv MZT Skoplja, a potpisao je ugovor do kraja sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC