• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bešiktaš krenuo jako, Štimac bez promašaja!

Autor mondo.rs

Turski tim najubedljivije je odigrao prvi takmičarski dan u Partizanovoj grupi.

Šest od sedam Partizanovih rivala u Ligi šampiona istrčalo je u utorak na teren. Jedini preostali - Ludvigsburg, u sredu će biti domaćin ekipi Aleksandra Džikića.

Prvog takmičarskog dana novoformiranog takmičenja najubedljiviji utisak u Grupi E ostavio je Bešiktaš, koji je u Belgiji ubedljivo savladao Šarlroa, uz odličnu partiju Vladimira Štimca.

ŠARLROA - BEŠIKTAŠ 75:92 (15:24, 27:21, 19:25, 14:22)

Srpski reprezentativac, koji je ovog leta otišao u Bešiktaš, postigao je 19 poena, uz šut iz igre 9/9 i iskorišćeno jedino slobodno bacanje. Takvom napadačkom učinku dodao je i 11 skokova i jednu asistenciju, za indeks korisnosti 31!

Najefikasniji igrač ekipe Ufuka Saridže bio je Amerikanac Erl Klark, koji je postigao poen više od doskorašnjeg centra Crvene zvezde mts, dok se sa 17 poena (3/4 za tri) istakao i nekadašnji igrač Cibone i Olimpijakosa, Di Džej Strouberi.

Na drugoj strani, otpor Belgijanaca predvodio je Aleksandre Libert, sa 20 poena.

Uz ubedljiv trijumf AEK-a nad Solnokom u Atini (92:49), vredi istaći da je najuzbudljiviji meč odigran u Italiji, gde je Dinamo Sasari pobedio Stelmet Zjelonu Goru 74:70.

Iako je italijanski domaćin otvorio utakmicu serijom 16:3, poljski predstavnik brzo je reagovao i u drugoj četvrtini preuzeo vođstvo, koje je u trećoj četvrtini nepovratno otišlo na stranu Sasarija.

Srpski internacionalac Duško Savanović postigao je sedam poena za Dinamo, dodavši takvom učinku i četiri skoka. U njegovom timu istakli su se američki bek Darijus Džonson Odom sa 17 poena (1/6 za tri) i hrvatski internacionalac Rok Stipčević, sa 15.

Na drugoj strani, najbolji među Poljacima bio je "plej" Džejms Florens, još jedan Amerikanac dobro poznat u regionu bivše Jugoslavije po nastupima za Igokeu, Solnok, Zadar i Cibonu. On je postigao 22 poena.

Premijerno kolo Lige šampiona u Grupi E biće završeno u sredu, utakmicom Ludvigsburg - Partizan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC