• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micov čeka Zvezdu: Uvek prorade emocije

Autor mondo.rs

Košarkaš Galatasaraja tvrdi da je njegov tim pod pritiskom pred dolazak crveno-belih u Istanbul, ali gostima ne daje velike šanse

 Evroliga Crvena zvezda gostuje Galatasaraju Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u drugom kolu Evrolige gostuje Galatasaraju u Istanbulu. U dvorani Abdi Ipekči dočekaće ih Vladimir Micov, koji treću sezonu nastupa za turski klub.

Srpski košarkaš ističe da su dueli protiv crveno-belih uvek posebni za njega.

"Kada igram protiv našeg tima, to samo po sebi donosi dodatnu težinu. Nije to nimalo lako. Emocije uvek prorade. Najteže je kada dolazim u Beograd. Ipak stižeš kući, želiš da vidiš prijatelje, porodicu. Sa druge strane, mi smo profesionalci i gledamo da to sklonimo u stranu", izjavio je za "Sportski žurnal" Micov, koji je svojevremno kao junior proveo jednu sezonu u Crvenoj zvezdi.

Iako priznaje da su umnogome promenili sastav ekipe od kada su osvojili Evrokup, smatra da Galatasaraj ima veće šanse za trijumf u Istanbulu. Imaju zacrtani cilj koji žele da ispune, ali smatra da im to neće biti lako.

ZVEZDA JE SLABIJA

Govoreći o novom sistemu Evrolige sa 16 timova, Vladimir Micov se dotakao i mogućnosti Crvene zvezde u Evroligi. "Sada je garantovano 30 mečeva što ostavlja mogućnost da se vadite u slučaju kiksa. To ranije nije bio slučaj. Vreme će pokazati da li je to dobro ili loš. Što se tiče Crvene zvezde mislim da ima za nijansu slabiji tim. Koliko znam i dalje je u potrazi za dvojicom igrača. Kada ih budu pronašli trebaće im vremena da se uigraju. Zbog toga i kažem da su sada slabiji".

"Pod pritiskom smo, moramo da pobedimo. Ako želimo da igramo plej-of, a želimo, kod kuće moramo gotovo sve da dobijemo. Crvena zvezda ovde nema šta da izgubi. To je mlad tim koji je zadržao veći deo igrača, došli su Kuzmić i iskusni Bjelica, vratio se Dženkins. Mi smo favoriti, to nema dilema. Ali, papir je papir, a teren, teren. Tako je Darušafaka bila apsolutni favorit, barem što se tiče imena i visine ugovora, pa je pobedila tek na zadnju loptu".

On je napomenuo da Galatasaraj ove godine ima čak devetoricu stranih igrača.

"Došlo je do promena, ali je ideja da budemo među pet najboljih u Evroligi. Krenuli smo porazom od CSKA koji je uz Fenerbahče apsolutni favorit za titulu. Ali, tu je daleko veći problem naše loše izdanje. Čak ni u domaćem šampionatu nismo igrali kako treba, iako smo pobedili. Ali to je razumljivo. Promene u ekipi su velike i sigurno da nam treba vreme da se uigramo, da nađemo ritam i hemiju. Siguran sam da će vremenom to doći na svoje", naveo je Micov.

Meč Galatasaraj - Crvena zvezda u drugoj rundi Evrolige igra se u petak od 19 časova u Istanbulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC