• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galata - Zvezda: Teško po svim aspektima

Autor mondo.rs

Crveno-beli doputovali u Istanbul na meč 2. kola Evrolige, protiv prošlosezonskog osvajača Evrokupa. Početak "paklenog" mini-ciklusa.

 Galatasaraj Crvena zvezde Evroliga najava Izvor: MN PRESS

Petak, 19 časova, dvorana Abdi Ipekči.

Tačno 23 meseca posle mučkog ubistva Marka Ivkovića, košarkaši Crvene zvezde ponovo gostuju Galatasaraju, a oba tima za cilj imaju pobedu, nakon neuspešnog starta takmičenja na svom parketu.

CSKA je u Istanbulu održao lekciju Galatasaraju (
84:109), dok je Darušafaka uspela da se vrati iz zaostatka od 16 poena i savlada Zvezdu u Beogradu - 70:73.

"Svesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila pre dve godine", rekao je pred polazak na put Dejan Radonjić.

Zvezda je u sezoni 2014/15 drugi put gostovala Galatasaraju u Top 16 fazi, polovinom marta i tada gotovo da nije bilo nikakvih tenzija, pošto se turski klub nalazio u finansijskoj krizi i igrao je bez većih ambicija, pa ni odziv navijača nije bio impresivan.

Ovog puta se mogu očekivati pune tribine, baš kao protiv CSKA, kada je bilo i ubacivanja predmeta u teren i prekida utakmice, za šta je Galatasaraj kažnjen sa samo 12.000 evra.

"Znamo da nas čeka vrlo težak meč po svim aspektima i
da moramo da odigramo dobro. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devetoricom stranaca. Imaju iskustvo i veliki napadački potencijal", osvrnuo se Radonjić na sastav pod vođstvom čuvenog Ergina Atamana.

Galatasaraj je letos u velikoj meri promenio igrački kadar.

Od starosedelaca su tu naš Vladimir Micov, Sinan Guler, Blejk Šilb i par mlađih domaćih igrača, a dovedeni su plejmejkeri Ras Smit i Džastin Dentmon (prilično "divlji" tandem), iskusni Emir Preldžić iz Darušafake, Džon Dibler i Aleks Tajus iz Efesa, nekadašnje NBA krilo Ostin Dej...

BJELICA

"Tražićemo svoju šansu. Nije iznenađenje što su izgubili od CSKA, ali to ne znači da nemaju kvalitet", poručio je Milko Bjelica, koji je prethodne tri sezone redovno igrao protiv Galatasaraja, kao član Efesa i Darušafake. "Ne zanima nas uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas i našu igru. Igrali smo dosta takvih utakmica i spremni smo".

Za Zvezdu predstojećom utakmicom počinje desetodnevni mini-ciklus u okviru kojeg će čak pet puta igrati za bodove u Evroligi i ABA ligi.

"Sa ovakvim ritmom smo se susretali u borbi za trofeje, ali nismo u prvom mesecu sezone. Imaćemo još sličnih situacija, tako da treba sačekati i videti kako će sve to da se odrazi na kvalitet igre, ambijent, na kraju krajeva i rezultate", kaže Radonjić.

On je posebnu pažnju skrenuo na 26. i 28. oktobar, kada će crveno-beli dočekati Barselonu, pa gostovati Panatinaikosu, potom i Mornaru u Baru.

"
Ovo govorim da bih upoznao javnost sa onim što nas očekuje i na moguće oscilacije u novoj situaciji. Mi ćemo dati sve od sebe da to iznesemo na pravi način, ali i da budemo najbolji kada je to takmičarski najpotrebnije", podvukao je šef struke crveno-belih.

PAROVI 2. KOLA

četvrtak

Olimpijakos - Efes 18.45
Bamberg - Uniks 20.00
Makabi - Real Madrid 20.05
Darušafaka - Armani 20.45

petak

CSKA - Panatinaikos 19.00
Galatasaraj - Crvena zvezda mts 19.00
Žalgiris - Baskonija 19.00
Barselona - Fenerbahče 21.00

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC