• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd dobio Fajnal for!?

Autor mondo.rs

Televizija Sportklub, pozivajući se na nezvanične izvore, saopštila da je će Beograd biti domaćin F4 Evrolige 2018. Gak kasnije potvrdio informaciju u izjavi Tanjugu.

 Beograd dobio Fajnal for!? Izvor: MONDO/P. Vujić

Beograd, Istanbul, Moskva ili Atina?

Beograd!

Naša prestonica biće organizator završnog turnira košarkaške Evrolige 2018. godine, popularnog Fajnal fora, objavila je danas televizija Sportklub pozivajući se na svoje nezvanične izvore.

Prema navodima te televizija, koja ima prava prenosa Evrolige u Srbiji, utakmice će se igrati u Areni, a prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu doputovaće u Beograd da predstavi plan.

O Beogradu kao domaćinu F4 Evrolige govorilo se i ranije, a ta ideja oživela je nedavno odlukom aktuelnih gradskih čelnika da ponovo pokušaju da "napadnu" organizaciju jednog od najgledanijih sportskih događaja u Evropi.

Beograd je ovog puta uspeo, potvrdio je kasnije uveče gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, u izjavi Tanjugu.

Gak je izjavio da će naredne srede biti potpisan ugovor između gradonačelnika Siniše Malog i prvog čoveka Evrolige Bertomeua u Beogradu.

"Ovo je velika pobeda za srpski sport. Iako se na početku pregovora činilo da je to za sve nas nemoguća mislija, Grad se uložio velike napore da dobije organizaciju završnog tunira. Napravili smo veliki iskorak", rekao je Gak Tanjugu.

On je istakao da Fajnal for u Beogradu dobra prilika da srpski timovi, poput Crvene zvezde ili Partizana, iskoriste domaći teren i pokušaju da se popnu na krov Evrope.

"Pregovori nisu bili laki, trajali su četiri meseca, ali su doneli rezultat. Imamo nadu da će neki naš tim obezbediti plasman na završni turnir, zašto to ne bi uradila Crvena zvezda ili drugi srpski klub?", poručio je Gak.

Prema njegovim rečima, Grad se strateški opredelio da posveti veliku pažnju sportu i organizaciji velikih takmičenja, pa će posle vaterpola i atletike, čije Evropsko prvenstvo u Beogradu se održava sledeće godine, građani moći da vide najbolje košarkaše na Starom kontinentu.

"Dobili smo priliku da dodatno sredimo 'Arenu', možda i neku drugu halu za utakmice, poput 'Pionira'. Nikada se nije dogodilo da tako veliko takmičenje dođe u Beograd. Uz to, odradićemo veliku promociju Beograda i njegovog turizma, čije ime će biti na oko 600 utakmice tokom Evrolige u preko 150 zemalja", zaključio je Gak.

Beograd je u julu, u "Kombank" areni, bio domaćin košarkaškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, dok je 2005. godine organizovao Evropsko prvenstvo.

Ovosezonski Fajnal for održaće se u Istanbulu.

Bertomeu: Beograd zvanično u trci za F4 Evrolige

Beograd domaćin F4 Evrolige!?

Za evropsku krunu u Istanbulu, Beogradu i Moskvi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC