• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesterman nosio Žalgiris do 1-1

Autor mondo.rs

Francuski plejmejker zablistao u pobedi litvanskog tima nad Laboral Kućom. Hvalio ga i trener.


Odlučilo je 18 ofanzivnih skokova Žalgirisa i Leo Vesterman. Žalgiris je u Kaunausu upisao prvi evroligaški trijumf ove sezone, savladavši pred 11.277 gledalaca Laboral Kuću.

Francuski plejmejker, nekadašnji igrač Partizana postigao je 20 poena uz po četiri skoka i asistencije, istupivši na čelo ekipe koja je sabrala skoro 20 uhvaćenih lopti pod obručem prošlosezonskog učesnika Fajnal-fora.

Španski predstavnik vodio je posle prve četvrtine 23:20, na poluvremenu 40:34, ali je Žalgiris taj minus u trećoj četvrtini poništio (61:61), a u poslednjem, "tvrdom" kvartalu izborio pobedu.

Posle utakmice, u kojoj su se među domaćima istakli i Brok Motum (12 p) i Paulijus Jankunas (6 p, 9 sk), trener litvanskog kluba posebno je apostrofirao učinak Francuza.

"Leo Vesterman poneo je ekipu na svojim ramenima", rekao je Šarunas Jasikevičijus.

"Ova pobeda morala bi da pruži igračima samopouzdanje, na osnovu kojeg ćemo imati mnogo šansi da pobeđujemo, pod uslovom da radimo dobre stvari i da pratimo plan igre", dodao je Jasikevičijus.

Leo Vesterman je pohvale usmerio ka treneru.

"On nam je dao plan i mi smo to sledili. U poslednjim mečevima napravili smo mnogo grešaka, ali ovaj put smo se držali dogovorenog i ispalo je sjajno. Igrali smo čvrsto, sabrali smo ofanzivne skokove, a naša publika bila je divna. Pomogla nam je. Što se moje igre tiče, dao sam sve od sebe, jer mi trener veruje i hoću da mu pokažem da je u pravu što me je doveo", poručio je prošlosezonski "plej" Limoža.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC