• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lako je zvati na Barselonu"

Autor mondo.rs

Trener Zvezde Dejan Radonjić apelovao na navijače da podrže njegov tim protiv Igokee, 48 sati nakon uspeha u Istanbulu

 "Lako je zvati na Barselonu" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Let iz Turske, kratak odmor i odlazak u dvoranu - tako je izgledalo jutro Dejana Radonjića posle nad Galatasarajem u hali "Abdi Ipekči".

Već na podnevnoj konferenciji za novinare, trener crveno-belih stavljao je meč protiv Galate u drugi plan pred onim što dolazi, a to je duel sa Igokeom, zakazan za nedelju u 21 čas (TV Arena sport).

"Malopre smo stigli iz Istanbula i uspeo sam da odem do kuće da obučem trenerku za konferenciju, da ispoštujemo ono što uvek radimo posle duela. Današnji dan koristimo za odmor i za pripremu za sutrašnji meč protiv Igokee", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić novinarima.

Trener Zvezde govorio je predstojećem NBA ritmu. "Prvi put se ova ekipa sreće sa tim opterećenjem na početku sezone, a imali smo situacije da igramo i u tom ritmu i u težem, kao na primer prošlog proleća, u polufinalu ABA lige. Takav kalendar imamo u prvom mesecu i nakon toga pet puta ove sezone... Treba naravno sve to sagledati realno... Za nas je jako bitno da sad sa manje opterećenja budemo što bolji u ABA ligi, jer su posle mogući i iznenađenja i porazi"

Kako će izgledati dan njegovom timu?

"Večeras ćemo napraviti trening, da vidimo kakav je status ekipe. Pokušaćemo da napravimo pripremu na najbolji mogući način i da uz navijače dođemo do šeste pobede", dodao je on.

Upitan za i dalje jak utisak Zvezdine pobede na Galatasarajem, trener crveno-belih rekao je da taj uspeh čini i njega i njegovu ekipu ponosnim.

"Sav taj ambijent oko meča sa Galatom je nešto što nas dovodi do posebnog stanja zbog pobede i nema tu šta da se doda. Jako smo ponosni što smo uspeli da to uradimo. Što se tiče domino efekata - atmosfera koja je prisutna u timu je takva da pobeda protiv bilo koga donosi zadovoljstvo i korak napred. I posle poraza od Darušafake i sad vidi se da se ništa nije poremetilo. To je kvalitet ovoga tima. Videćemo kako će se to reflektovati ubuduće. Brzo ide nova utakmica, kratko je vreme do Barselone...", dodao je on.

Kako Radonjić čuva ekipu Zvezde od ambijenta, počev od početnih pobeda, preko tuge zbog poraza od Darušafale, do slavlja trijumfa u Istanbulu? "Poznato je da mi je ovo četvrta sezona u Zvezdi. Ambijent mi je jako poznat sa svih aspekata i veća je stoga mogućnost da elemente nosimo na lakši način. Nemam breme toga"

 Uz neizbežno pominjanje duela protiv Barse, Radonjić je posebno istakao koliko bi podrška značila njegovom timu i u sledećoj utakmici.

"Treba napraviti dobar ambijent posle ovog što smo prošli, da bismo posle te potrošnje, koja je objektivna, zajedno sa navijačima došli do ostvarenja cilja. Pozivati navijače za Barselonu je lako, ali sada treba pokazati podršku ekipi, u momentima kada je igračima preko potrebna. Igokea nije tim iz Evrolige, ali će biti potrebno da u uslovima koji nisu nimalo lagani odigramo dovoljno dobro da dođemo do nova dva boda. ABA liga je prioritetno takmičenje za nas, dobro je što smo startovali pobedama i potrebno je da nastavimo tim ritmom".

Uz upozorenje da bi opterećenja koja slede mogla da donesu i oscilacije, Radonjić je govorio i o sledećem rivalu svog tima.

"Posle starta zbog odsustva pleja bili su možda malo lošiji, ali nakon toga, uprkos izostanku Vuka Radivojevića, uspeli su da pobeđuju i da pokažu i protiv Budućnosti da mogu biti konkurentni najjačim timovima u ABA ligi. Povratak Bajića je bio jako važan za klub, napravili su dobru ekipu sa dosta kvalitetnih igrača, koji mogu da igraju na različite načine. Imali su dovoljno dana da se pripremaju".

Upitan da prokomentariše učinak Marka Simonovića, najboljeg igrača svog tima u Turskoj, trener Zvezde odgovorio je: "Ekipa je igrala dobro i zadovoljan sam kako smo izgledali"

Uz to, Radonjić je dva puta podvukao značaj koju ABA liga nosi za Crvenu zvezdu mts.

"Jako je bitno reći da je važnost ABA lige za nas ogromna. Ušli smo u naporan ritam utakmica, a meč u Novom Mestu je pokazao da će opterećenja koja postoje posle mečeva Evrolige biti nešto naspram čega moramo biti spremni da dobrim igrama pokušamo da to iznesemo. Iako je postojala tendencija da meč u Novom Mestu pokaže drugačije, znam koliko smo truda uložili u pobedu. Sad je to već drugi ritam i Igokea je motivisana kao i svaki protivnik. Dovodi nas do pozicije da moramo biti spremni da dobrom igrom, izvlačeći trenutni maksimum, dođemo do bodova..."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC