• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arena sanja podvig: Zvezda - Barsa, za 2-1! ANKETA

Autor mondo.rs

Dvorana na Novom Beogradu ugostiće prvi meč ove sezone. Crveno-beli i "Blaugrana" zaigraće u 19 časova za drugu pobedu u najjačem takmičenju, pred izvesno punim tribinama.

 Arena sanja podvig: Zvezda - Barsa, za 2-1! ANKETA Izvor: MN PRESS

Pobeda nad Galatasarajem, pa duel sa Barselonom u Kombank areni - "deja vu", koji u svlačionici Crvene zvezde mts doživljavaju sa sećanjem na mart 2015.

Pretprošlog proleća, ekipa Dejana Radonjića takođe je ugostila Barsu posle trijumfa nad Galatom u Istanbulu, u utakmici koja će za mnoge na obe strane dugo biti više od igre.



Posle velike borbe, Katalonci su te noći ipak slavili na Novom Beogradu.

Kao i tada, i ovog oktobra crveno-beli ulaze u duel sa dvostrukim šampionom Evrope osokoljeni istanbulskih uspehom.

"Sigurno da postoji draž kao i pred svaki meč kada se igra Evroliga. Naravno da to što smo savladali Galatasaraj stvara pozitivan ambijent. Taj meč više znači od bilo koje utakmice, zbog poznatih okolnosti, pa i naše zadovoljstvo čini većim. Stoga, sa stabilnim pristupom ulazimo u meč sa Barselonom. Ambijent i atmosfera su dobri, motivisani dočekujemo duel, što je prirodno i očekivano kada se igra protiv velikog tima", rekao je u najavi utakmice trener Zvezde Dejan Radonjić.

Iz Zvezdinog sastava koji je igrao protiv Barse pre godinu i po, u ekipi su Jović, Dangubić, Mitrović, Dženkins i Rebić. Na drugoj strani, uz povređene Doelmana i Navara, igrači "Blaugrane" i dalje su Oleson i Tomić.

Katalonci su doputovali sa svešću da će im biti teško u ambijentu glasne i verovatno pune Kombank arene. Među njima, na terenu sigurno neće biti povređeni Džastin Doelman, Šejn Laval i Peteri Koponen, koji se i dalje oporavlja od posledica teške saobraćajne nesreće.

Nastup kapitena, legendarnog Huana Karlosa Navara takođe je malo verovatan, jer je posle maestralne igre u prvom kolu Evrolige "preskakao" utakmice u Evropi i ACB ligi.

Zvezdin trener dotakao je na najavnoj konferenciji i temu sastava u kojem će Katalonci nastupiti u Beogradu i istakao da navedeni izostanci neće napraviti veliku razliku u kvalitetu "Blaugrane".

"Prirodno je da dolaze sa glasnim najavama i željama da dobiju i ne treba bežati od toga da se kaže da su ipak favoriti, iako vidim da se provlače neke reči koje bi mogle da nas uvedu u drugačije razmišljanje. Nema Dolmana - ali tu su (krilni centri) Klaver, Vezenkov, kao i Stratos Perperoglu koji takođe može da igra na poziciji 'četiri'... Jedan ili dva igrača ne prave takvu razliku da menjaju osnovne i startne pozicije pred ovaj meč".

Pre godinu i po, Barselona je bila preveliki zalogaj za Crvenu zvezdu mts. Ove srede, od 19 časova, srpski i regionalni šampion kreće u drugi pokušaj da na istom mestu, u Kombank areni, skine jedan od najvrednijih evropskih skalpova.

Utakmicu Zvezda - Barselona sudiće Boris Rižik, Tolga Sahin i Klemens Fric.

Govoreći o snazi ekipe Jorgosa Barcokasa, neizbežno je poći od "motora" ekipe, efikasnog plejmejkera Tajrisa Rajsa, koji je ovog leta stigao iz Himkija, sa "gomilom" poena u rukama i predznanjem kako se predvodi ekipa na putu ka tituli prvaka Evrope.

Amerikanac sa crnogorskim pasošem još izraženije će preuzeti komandnu palicu u izostanku Dolmana i Navara, a najveću pomoć imaće pod košem, gde će nastupiti jedan od najboljih evropskih tandema "petica" - Ante Tomić (12,5 poena, 9 skokova) i iskusni, "zategnuti" Džoi Dorsi, koji je takođe podizao evroligaški trofej.

"Pre svega, važno je istaći da je došao Jorgos Barcokas, trener koji je direktno izbacio Barselonu u plej-of duelu prošle godine. U njegovom timu su veoma kvalitetni igrači, koji zajedno čine izuzetno dobar i rekao bih moćan tim za velika dela. Ima tu puno iskustva, rejtinga, mladih, talentovanih, perspektivnih igrača i bez dileme biće to veliki izazov za nas", objasnio je Radonjić.

Šta će biti potrebno da Zvezda zaustavi Barselonu? Osim navedene snage Katalonaca na pozicijama "jedan" i "pet", njihov "tesan" duel protiv Fenerbahčea pokazao je i drugu, uobičajenu napadačku snagu Barcokasovog tima, pa je, primera radi, Perperoglu bio perfektan u šutu za tri (2/2), kao drugi strelac tima sa 14 poena.

Naravno, duel u Kombank areni biće interesantan i po tome da će srpski talenat, plejmejker Stefan Peno odigrati prvi seniorski meč u svom rodnom gradu - u dresu Barselone.

"Potrebno je 40 minuta dobre igre u svim segmentima. Taj njihov kvalitet, koji polazi od Tajrisa Tajsa, preko šuta (ako nije tu Navaro, tu je Oleson), rekao sam ko je sve na pozicijama tri i četiri, a tu su Tomić i Dorsi... Biće potrebno mnogo toga da se uradi da bismo bili konkurentni. Naši navijači nas dižu, nose i biće potrebno da u svakom trenutku osetimo da možemo da pređemo maksimum", objasnio je Radonjić.

Najavivši isti sastav kao i protiv Igokee (bez tek pristiglog Voltersa i još nespremnog Rakićevića), trener Zvezde otklonio je nedoumicu oko 12 igrača koje će "skinuti" za okršaj sa evropskim velikanom.

Anketa

Šta mislite, ko će slaviti u Kombank areni?

  • Crvena zvezda

    68.57% (24)

  • Barselona

    31.43% (11)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC