• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šilobad: Partizan će se vratiti u Evroligu

Direktor crno-belih žali što se gradske vlasti nisu potrudile da organizuju Fajnal for Evrolige dok je Partizan bio respektabilan učesnik tog takmičenja.

 Šilobad: Partizan će se vratiti u Evroligu Izvor: MN PRESS

Mlađan Šilobad smatra da je dobijanje organizacije Fajnal fora Evrolige 2017/18 velika stvar za Beograd i za Srbiju, ali takođe da je šteta što glavni grad i ranije nije bio domaćin završnog turnira.

"Da je Partizan kao domaćin odigrao jedan od četiri Fajnal fora, na koliko je nastupio, sigurno bi još neki put bio prvak Evrope. Mnogo znači kada neka ekipa može da igra završnicu takvog takmičenja na svom terenu. Naša generacija iz 2010. je u Parizu izgubila dve utakmice u produžetku, možete da zamislite šta bi bilo da smo te godine igrali u Beogradu", rekao je Šilobad za "Sportski žurnal" nakon svečanosti održane u Skupštini grada.

Osim u Parizu, tim iz Humske 1 bio je akter prvog završnog turnira Kupa šampiona, u Ganu 1988, zatim u Istanbulu 1992, kada je osvojio titulu, pa 1998. u Barseloni.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu u sredu je posetio Beograd kako bi u društvu gradonačelnika Siniše Malog ozvaničio odluku da se mečevi za klupskog prvaka Evrope u maju 2018. igraju u Kombank areni.

Na konferenciji za medije rekao je da se Beograd "godinama trudio da dobije Fajnal for".

"Ja ne znam da se toliko trudio ranije", reagovao je Šilobad i dodao: "Jako je teško uopšte se plasirati na Fajnal for. Duga je sezona, jaka konkurencija...".

Poslovni direktor crno-belih, koji su ovog leta pod nedovoljno razjašnjenim okolnostima iz Evrokupa prešli u suprotstavljeni tabor, u Ligu šampiona pod okriljem FIBA, istakao je da se prvak Evrope iz 1992. ne miri sa sadašnjim položajem.

"Plasman u Evroligu se ostvaruje preko ABA lige, tako da je sve otvoreno. Mi Ligu šampiona igramo ove sezone... Mislim da naši navijači neće dugo trpeti i čekati trenutak kada ćemo ponovo biti u najelitnijem takmičenju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC