• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO - Zvezda, sedmi čin za tri godine

Autor mondo.rs

Dueli Atinjana i Beograđana prethodnih sezona bili su napeti, izjednačeni i po pravilu potpuno otvoreni.

 Evroliga 2016 2017 Panatinaikos Crvena zvezda najava Izvor: MN PRESS

U šest međusobnih mečeva, odigranih od novembra 2013. do prošlog proleća, i jedan i drugi tim ostvarili su po tri trijumfa - i to u nizu.

Atinski "zeleni" prvi su vezali tri pobede, u kojima su crveno-beli izvukli lekcije i naučeno primenili za takođe tri trijumfa u seriji, zaključno sa martovskim okršajem u Kombank areni.

Od Šilbove trojke za produžetak i bolnog poraza crveno-belih u "Pioniru" (u režiji Papasa), pa do Dangubićevih penala i Milerovog zakucavanja u za pobedu Beograđana prošlog proleća, Zvezda i PAO izgradili su rivalitet tokom kojeg je samo JEDAN, pretprošli meč završen dvocifrenom razlikom.

Bio je to trijumf kojim su crveno-beli konačno probili barijeru u Atini i iz trećeg pokušaja pobedili "zelene" u gostima. Prethodno im je u Grčkoj PAO dva puta zadavao bolne udarce u finišu, izmicavši im serijama poena Gista, Bramosa i Karija (2013), odnosno važnom rolom Dijamantidisa (2015), u utakmici u kojoj su Beograđani poveli posle minusa od 22 poena.

Anketa

Ko će pobediti?

  • Panatinaikos 1-5 razlike

    8.33% (2)

  • Panatinaikos 5+ razlike

    29.17% (7)

  • Zvezda 1-5 razlike

    29.17% (7)

  • Zvezda 5+ razlike

    33.33% (8)



Svakako, kao jedan od najupečatljivijih detalja ovog rivalstva ostao je "prelomni" meč, odigran u aprilu 2015, u kojem je Zvezda slavila u završnici za pamćenje, obeleženom trojkom Jake Blažiča iz ćoška, uz faul Vladimira Jankovića.

Od tog momenta, crveno-beli "vezali" su tri pobede nad šestostrukim šampionom Evrope. Ovako su izgledali ti međusobni dueli:

1. novembar 2013, Zvezda - PAO 86:90
6. decembar 2013, PAO - Zvezda 69:63
13. februar 2015, PAO - Zvezda 74:69
9. april 2015, Zvezda - PAO 69:68
14. januar 2016, PAO - Zvezda 63:74
11. mart 2016, Zvezda - PAO 69:67

Ovog oktobra, i jedni i drugi dočekuju meč u NBA ritmu obaveza, 48 sati nakon teških mečeva i pobeda nad Barselonom (Zvezda) i Bambergom (PAO).

Crveno-beli su u Atinu doputovali u četvrtak, kao i "zeleni", koje će Ćavi Paskval prvi put voditi u Evroligi pred domaćim navijačima.

O toj promeni, ali i značajnim izmenama sastava domaćina u odnosu na prethodni meč ova dva tima, trener Zvezde Dejan Radonjić govorio je u najavi utakmice.

"Igramo protiv velikana evropske košarke, Panatinaikosa koji je značajno pojačao tim, igračima ogromnog iskustva i evroligaškog rejtinga. Predvodi ih novi trener, koji je fantastično vodio Barselonu i sa njom osvojio i titulu prvaka Evrope - Ćavi Paskval. Od novih igrača tu su Burusis, koji je imao izvanrednu sezonu u Baskoniji, pa Singlton, koji je stigao iz Lokomotive, Demetrius Nikols, koji je osvojio Evroligu sa CSKA
".

Trener Zvezde dodao je da sa igračima koji su ostali (pre svega sa liderom ekipe, Nikom Kalatesom), ta pojačanja čine tim koji je formiran za visoke domete u Evroligi.

"Znamo da nas čeka teška utakmica, trudićemo se da pariramo izuzetno kvalitetnom protivniku koji je u Evroligi odlično počeo sezonu, sa dve pobede i tesnim porazom od CSKA u Moskvi", rekao je Radonjić.

Duel u dvorani OAKA, koja se od ove godine zove hala "Nikos Galis", počeće u 20.15 časova, a u konkurenciji među crveno-belima biće i novajlija Nejt Volters, koji je u četvrtak takođe doputovao sa novim saigračima i trenirao u nekadašnjoj olimpijskoj dvorani.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC