• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda izgubila, pa zaigrala u Atini!

Autor mondo.rs

Crveno-beli izgubili od Panatinaikosa 59:70. Posle lošeg poluvremena, Radonjićev tim pokazao kakvu-takvu reakciju, ali - prekasno.

 Zvezda izgubila, pa zaigrala u Atini! Izvor: Yorgos Matthaios/MN Press


Posle dve "vezane" pobede u Evroligi, Crvena zvezda mts doživela je i drugi poraz.

Na parketu šestostrukog šampiona Evrope, ekipa Dejana Radonjića počela je meč sa očiglednim nedostatkom energije i rešenja za jako čvrstu defanzivnu i preciznu ofanzivnu igru domaćina, koji je u prvom poluvremenu promašio samo četiri šuta za dva poena (17/21).

Motivisani Atinjani, na čelu sa novim trenerom Ćavijem Paskvalom, vodili su već u 16. minutu 23 poena prednosti (41:18) i ispostavilo se - rešili pitanje pobednika. Reakcija Beograđana u nastavku bila je preslaba i prekasna za nešto više od prilaska na minus od deset poena, pet minuta pre kraja (63:53).

Meč je uveliko bio izgubljen...

Panatinaikos - Crvena zvezda 70:59 (23:14, 23:11, 15:16, 9:18)

Pročitajte razgovor s Milkom Bjelicom posle meča u Atini.

Motivisani domaćin, opomenut sa tri uzastopna poraza od šampiona Srbije i "Jadrana", stekao je evroligaški skor 3-1, "slomivši" otpor crveno-belih (2-2) serijom poena od kraja prve četvrtine, pa do pauze na poluvremenu.

Highlights: Panathinaikos Superfoods Athens-Crvena Zvezda mts Belgrade
Izvor: YouTube



Posle sporog početka, u kojem je Zvezda izgubila šest lopti za uvodnih pet minuta, plejmejker domaćina Nik Kalates (16 p, 6 sk, 5 as) "povukao" je ekipu, a ona ga je pratila, na čelu sa Džejmsom Gistom koji je postigao 17 poena bez promašaja u šutu za dva (7/7).

Serija najavljena uzastopnim promašajima "zelenih" za tri poena (0/6) brzo se i dogodila i potpuno je oborila crveno-bele na pod.

Centar Zvezde Ognjen Kuzmić jedini se suprostavljao domaćinu do pauze, predvodivši otpor svom bivšem klubu sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena, 15 skokova i indeksom korisnosti 27.

Međutim, iako je snažni Dobojlija pokazao domaćinu da je pogrešio što ga se ovog leta prelako odrekao, ostatak ekipe ga nije pratio u odlučujućoj, drugoj četvrtini, tokom koje je PAO pogađao i pogađao, slamavši otpor gostiju.

Kontrolišući rezultat u trećem kvartalu, tokom kojeg je Radonjić pružio priliku debitantu Nejtu Voltersu da ostavi prvi, solidan utisak (8 poena, 2 sk, 3 as), Panatinaikos je sve vreme održavao razliku od 20 poena i sa takvim skorom uveo meč u poslednju deonicu.

Reakcija Zvezde u završnoj četvrtini bila je očiglednija, ali je došla prekasno.

Uz bolju igru u defanzivi, kakvu su pokazivali u prethodnim utakmicama, crveno-beli su na čelu sa Milkom Bjelicom (12 p, 2/3 za tri), pet minuta pre kraja nagovestili uzbudljiv finiš, koji ipak nije bio viđen.

Spustivši se pod koš posle uzastopnih pogodaka za tri, Zvezdin centar nastavio je da promašuje za dva (2/9), što je PAO iskoristio da iznudi "jeftine" faulove, pogodi odlučujuću trojku (Rivers za 70:55) i da stavi tačku na ishod ove utakmice.

Posle meča u Atini, ekipu Zvezde očekuje povratak u Beograd, pa odlazak u Bar, gde će u ponedeljak gostovati Mornaru. Nakon tog meča, crveno-beli će se ponovo okrenuti Evroligi i pripremi meča protiv Laboral Kuće, koja stiže u Beograd sledećeg četvrtka.

PAO: Singlton, Nikols 6, Rivers 12, Bohoridis, P. Kalates, Focis, Papas, Feldin 7 (0/4 za tri) Gist 17 (0/3 za tri), Haralampopulos, Burusis 12 (8 sk), N. Kalates 16 (2/4 za tri, 6 sk, 5 as)

ZVEZDA: Volters 8, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 4, Lazić, Dobrić, Simonović 4 (0/5 za tri), Dženkins 8, Gudurić 3, Jović 3 (1/3 za tri), Kuzmić 15 (15 sk, 4 izg, ind 27), Bjelica 12.

IZ MINUTA U MINUT:

- KRAJ UTAKMICE -

40' 70:59 Bjelica snižava razliku na 11 poena, prodorom i poenima polaganjem.

38' 70:57 Posle dugo vremena, PAO pogađa šut za tri poena (Rivers). Na drugoj strani, Bjelica iznuđuje prekršaj i koristi oba slobodna bacanja.

38' 67:55 Novi faul crveno-belih (Lazić), posle kojeg Kalates promašuje oba slobodna bacanja. Na drugoj strani prodire Dženkins i iznuđuje prekršaj Singltona. Pogodio je oba šuta sa crte.

37' 67:53 Poslednje šanse za kakav-takav prilazak crveno-belih odlaze sa blokiranim šutem Bjelice (Singlton), posle koje Dženkins faulira Gista, a on koristi jedno bacanje.

36' 66:53 U jako važnom napadu, Zvezda troši svih 24 sekundi i promašuje (Bjelica), a potom dopušta dva ofanzivna skoka Panatinaikosu, nakon kojih Feldin pogađa polaganje uz faul i dodatno slobodno bacanje.

35' 63:53 Pet minuta pre kraja, Bjelica pogađa još jednu trojku, kojom je prepolovio vođstvo domaćina.

34' 61:50 Bjelica, ipak, pogađa trojku za seriju Beograđana 9:0. Šteta što Zvezda ovako nije zaigrala ranije...

- Bjelica i Simonović promašuju šuteve za tri, koji bi možda "podgrejali" prilično mirnu atmosferu pred finiš utakmice.

32' 61:47 Serija Beograđana 6:0, na koju Ćavi Paskval reaguje tajm-autom. Crveno-beli koriste minute sa manjom energije domaćina da reše nekoliko situacija sa igračem više u kontranapadima.

31' 61:45 Nejt Volters "otvara" poslednju četvrtinu pogotkom "flouterom". U sledećem napadu, lako poentira i Dženkins.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

30' 61:41 Faul Lazića pri izlasku iz bloka i laki poeni za Burusisa, šest sekundi pre kraja četvrtine.

30' 59:41 Nejt Volters koristi ove minute da se uigra sa ostatkom ekipe. Utrčao je pod koš Panatinaikosa i položio loptu o tablu, uz iznuđeni faul.

29' 57:38 Burusis snažno blokira Simonovića, pa asistira Gistu za šut za tri, koji Amerikanac promašuje. Dženkins se "upisuje" tek u 30. minutu utakmice, posle prodora.

27' 56:36 Alej-up Kalates-Gist, pa polaganje Simonovića posle kontre, za razliku od 20 poena, oko koje se rezultat "vrti" kroz celu četvrtinu.

25' 54:34 Volters postiže prve poene za Zvezdu skoro sa polovine terena - trojkom o tablu.

24' 52:31 Gudurić za Kuzmića i zakucavanje centra Zvezde, za njegov 15. poen. Posle dva neiskorišćena napada na obe strane, ekipe odlaze na tajm-aut.

23' 52:29 Luka Mitrović pogađa prvi šut sa distance, "dvojku" iz ćoška, iskoristivši tako veliki prostor koji mu na distanci "ostavljaju" čuvari. Na drugoj strani, ipak, PAO ne staje, pa Kalates vraća maksimalnu razliku od 23 poena.

21' 47:27 Zvezda u jednom posedu Panatinaikosa pravi tri lične greške, a Demetris Nikols poslednju kažnjava jednim pogotkom. Odmah potom, prve poene večeras ubacuje Dangubić.

I prema rezultatu i prema viđenoj igri, PAO je apsolutno kontrolisao svaki segment utakmice u prvih 20 minuta.  Potpuno zaustavivši sve Beograđane izuzev Kuzmića (13 p), "zeleni" su odigrali dve četvrtine sa mnogo više energije, sa boljom odbranom, boljim šutem (17/21 za dva!), daleko više čvrstine...

Ubacivši čak 46 poena za poluvreme, a 35 od finiša prve deonice, ekipa Ćavija Paskvala pribila je Zvezdu uz zid, odakle je nisu trgli ni tajm-auti Dejana Radonjića, ni šutevi Marka Simonovića (1/7 za iz igre), Marka Gudurića (1/2), Milka Bjelica i Luke Mitrovića (1/3).

Crveno-beli ušli su u meč za čak šest izgubljenih lopti za pet minuta, što je Panatinaikos posle "tvrdog" početka kažnjavao bez greške, suočen sa nejakom odbranom crveno-belih. Najefikasniji među domaćina je Džejms Gist sa 12 poena (5/5 za dva), dok su po devet postigli Nik Kalates i Kej-Si Rivers, a sedam Janis Burusis.

- POLUVREME -

20' 46:25 Dženkins ponovo gubi loptu, Kuzmić skače po nju i "čupa" posed za svoj tim, izborivši "mrtvu" loptu. Posle izvedenog auta, Jović utrčava pod koš i predaje loptu Atinjanima.

19' 46:25 Pao ekspresno reaguje na "trzaj" Zvezde. Gist uz faul ubacuje svoj 12. poen, pa krade loptu Dženkinsu, koji je "vezao" promašaj i izgubljeni posed u dva napada.

18' 41:25 Prva serija crveno-belih na utakmici. Luka Mitrović poentira iz reketa za niz 7:0, koji Ćavi Paskval "seče" tajm-autom.

18' 41:23 Kuzmić pogađa svoj 13. poen, uz faul Burusisa, koji odlazi na klupu. I dalje je jedini strelac Beograđana u ovoj četvrtini.

17' 41:20 Kuzmić ubacuje svoj 10. poen i jedini je strelac crveno-belih u drugom kvartalu. Atinjani ga sada čuvaju i sa po trojicom igrača.

16' 41:18 Panatinaikos ubacuje 41 poen za manje od 16 minuta košarke. Precizan je Burusis, a Rivers posle njega kao na treningu utrčava pod koš Zvezde i zakucava. Radonjić ponovo reaguje tajm-autom. Rezultat u drugoj četvrtini je 16:4.

14' 37:16 Konačno poeni crveno-belih u drugoj četvrtini. Kuzmić pogađa posle ofanzivnog skoka, ali Kej-Si Rivers odgovara trojkom, za novo najveće vođstvo - "plus 21"

14' Neće iz igre, neće ni sa "crte". Gudurić promašuje oba slobodna bacanja, dok Burusis "kupi" još jedan ofanzivni skok, a Papas prelako dolazi do koša Zvezde.

13' 34:14 Kalates nastavlja seriju i produžuje je na 14:2. Napadačka igra Zvezde ne postoji u ovim trenucima, dok PAO na drugoj strani realizuje sve što zamisli. Ogromnih "plus 20" za Atinjane postavlja Burusis (serija 17:2)

12' 29:14 Nik Kalates donosi Panatinaikosu velikih 15 poena prednosti, a Dejan Radonjić reaguje tajm-autom. PAO je u manje od pet minuta košarke postigao 20 poena.

11' 27:14 Nastavlja se serija Atinjana, dok Beograđani nastavljaju da se muče u napadu. Rivers je "otvorio" drugi kvartal svojim poenima, a u igru je ušao i debitant Zvezde, Nejt Volters. Na drugoj strani, sa klupe je ušao i Janis Burusis, koji se upravo upisao, "popravivši" promašaj saigrača ofanzivnim skokom.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 23:14 Kej-Si Rives poentira uz zvuk sirene, za potvrdu furioznog finiša domaćina, koji je za poslednja tri i po minuta ove deonice ubacio 14 poena.  PAO nije promašio šut za dva poena (9/9!) iako nije bio precizan za tri (1/7)

10' 21:14  Gist nastavlja seriju, "vezavši" svoj sedmi uzastopni poen, preko Bjelice, iz okreta. Na drugoj strani, Marko Simonović pogađa uz faul, posle ofanzivnog skoka. Slobodno bacanje je promašio.

9' 19:12 Gist se razigrao i preko Bjelice poentirao posle okreta. Simonović ulazi u igru i promašuje prvi šut, za tri poena.

8' 17:10 Kalates "vezuje" pet poena (prodor i trojka), a Gudurić i Jović odgovaraju trojkama u uzastopnim napadima. Na kraju bržeg perioda igre, Jović faulira Gista, a Amerikanac pogađa uz prekršaj.

- PAO otvara utakmicu šutem za tri 0/6, a Zvezda sa samo dva pogotka iz igre za šest minuta. Prvi tajm-aut.

5' 9:4 Feldin pogađa sa vrha "kapice", Nikols posle prodora, a Kuzmiću lopta klizi iz ruku. Loš ofanzivni početak Zvezde i čak šest izgubljenih lopti za manje od pet minuta. Gudurić istrčava na teren.

4' 5:4 Mitrović koristi "mismeč" situaciju i asistira Kuzmiću za zakucavanje. PAO je promašio nekoliko otvorenih šuteva za tri poena.

3' 5:2 Feldin pogađa posle prodora, Dangubić gazi aut liniju i Zvezda gubi treću loptu u nizu, bez upućenog šuta.

2' 3:2 Mitrović se usteže od šuta, proigrava Kuzmića, a on greši u dodavanju. Na drugoj strani, Nikols poentira uz faul kapitena crveno-belih.

1' 0:2 Prve poene postiže Kuzmić. Bivši centar Panate, a sada "petica" Zvezde, poentira na asistenciju Mitrovića, o tablu.

Startne petorke

PAO: Kalates, Feldin, Nikols, Singlton, Gist

ZVEZDA: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić

- Ovo je 13. meč Panatinaikosa i Zvezde. Atinjani su ostvarili osam pobeda, crveno-beli četiri, a u Grčkoj je skor 5:1.

NAJAVA:

Panatinaikos - Crvena zvezda mts, za treću evroligašku pobedu.

Ekipa Dejana Radonjića zaigraće u petak od 20.15 časova protiv šestostrukog šampiona Evrope, na evroligaškom debiju Ćavija Paskvala u Atini.

Crveno-beli iz Beograda i "zeleni" iz Atine ostvarili su u uvodna tri kola po dve pobede i doživeli po poraz. Pre dva dana oba tima bila su uspešna - Zvezda je savladala Barselonu, a PAO je u Nemačkoj savladao Bamberg.

Utakmica će početi u 20.15 časova. Šta mislite, ko će pobediti?

Anketa

Ko će pobediti?

  • Panatinaikos 1-5 razlike

    8.33% (2)

  • Panatinaikos 5+ razlike

    29.17% (7)

  • Zvezda 1-5 razlike

    29.17% (7)

  • Zvezda 5+ razlike

    33.33% (8)



Jutro posle trijumfa nad Kataloncima, ekipa Zvezde doputovala je u Atinu sa novajlijom Nejtom Voltersom u sastavu. Američki košarkaš pojačao je crveno-bele u ponedeljak, a na ovom gostovanju mogao bi i da debituje.

PAO - Zvezda, sedmi čin za tri godine

Mitrović za MONDO: Egal sa svima, pa i sa Panatom

Crveno-beli u Atini: Imamo plan za PAO

U poslednje tri godine, ova dva rivala odigrala su šest mečeva i odnos u pobedama je 3:3. Činjenica da je samo jednom utakmica završena dvocifrenom razlikom tačno oslikava koliko je praktično svaki duel bio uzbudljiv i neizvestan.

Od 20.15, Atinjani i Beograđani ponovo će se naći jedni naspram drugih. Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Utakmicu u dvorani Panatinaikosa sudiće Liuđi Lamonika (Italija), Olegs Latiševs (Letonija) i Sašo Petek (Slovenija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC