• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu dolazi "mina" iz Poljske

Autor mondo.rs

U utorak od 18 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" igra se meč 3. kola E grupe FIBA Lige šampiona.

 Partizanu dolazi "mina" iz Poljske Izvor: MN PRESS

Nisu se još "ohladile" emocije posle poraza od Budućnosti, prvog u ABA ligi, a košarkaši Partizana već na rasporedu imaju novi, verovatno podjednako težak meč.

Stelmet Zielona Gora, klub čije ime ne izaziva naročiti odjek u ušima prosečnih ljubitelja košarke, trostruki je uzastopni šampion Poljske, u prethodne dve sezone i učesnik Evrolige.

Proletos je Stelmet posle eliminacije iz elitnog kontinentalnog takmičenja uspeo da prebrodi Last 32 fazu Evrokupa, da bi u osmini finala napravio senzaciju, pobedivši Uniks. Tek u četvrtfinalu, zaustavila ga je odlična Gran Kanarija.

Obe ekipe ulaze u treće kolo sa skorom 1-1. Partizan je u Nemačkoj pobedio Ludvigzburg, pa u Istanbulu ubedljivo izgubio od Bešiktaša, dok su Poljaci izgubili na Sardiniji od Sasarija 74:70, pa pod imperativom pobede na svom parketu savladali Ludvigsburg 72:70.

"Protivnik nam je ponovo ekipa sa evroligaškim iskustvom, što dovoljno govori o tome o kakvom se klubu i organizaciji radi. Imaju vrlo iskusnu bekovsku liniju i čvrste i aktivne centre", rekao je Aleksandar Džikić za sajt crno-belih.

KARTE 500 I 800

Ulaznice za meč Partizan - Stelmet, po ceni od 500 i 800 dinara, prodavaće se u utorak od 10 do 15 časova u klupskim prostorijama, na stadionu u Humskoj ulici, a posle toga na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić".

Iz prošlosezonskog sastava, trener Sašo Filipovski računa na iskusnog Košareka, Zamojskog, Hričanjuka i mladog crnogorskog krilnog centra Nemanju Đurišića.

On je jesenas debitovao u Evropi nakon četiri godine na univerzitetu Džordžija. U pobedi nad Ludvigsburgom bio je najbolji igrač Stelmeta sa 19 poena (tri trojke) i šest skokova.

Partizanov rival izmenio je sve ostale strance, pa su umesto Bosta, Rejnoldsa i Moldoveanua dovedeni plejmejker Džejms Florens (ex-Zadar, Cibona), krilo Armani Mur (univerzitet Tenesi) i centar Džulijan Von (Nimburk).

Tu je i poznati američki bek Tomas Kelati (34), koji je kao naturalizovani igrač nastupao za reprezentaciju Poljske, a na klupskom nivou za elitne evropske timove poput Unikahe, Valensije, Himkija i Laborala.

"Jasno je da je naša grupa daleko najkvalitetnija u ovom takmičenju. To smo prihvatili i radimo kako najbolje možemo sa onim što imamo", naveo je Džikić.

PONITKA

Da se u Stelmetu (Poljskoj) dobro radi, pokazuje nagrada "Zvezda u usponu" Evrokupa, koja je prošle sezone pripala krilnom igraču tog tima Mateušu Ponitki. On je tokom letnje pauze potpisao za tursku Karšijaku.

Partizan se do pre nedelju dana nalazio u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima, sada će pokušati da izbegne treći uzastopni poraz. Za pozitivan ishod biće neophodno da se "probude" bar neki od igrača koji su na poslednjim mečevima pokazali manje ili više očigledne simptome premora, pada u formi ili manjka samopouzdanja - Hečer, Ratkovica, Majstorović, Andrić...

"U svakom meču imamo želju i obavezu da pružimo maksimum. Tako ćemo izaći na teren i protiv jake i iskusne ekipe, kakva je Stelmet. Taj meč nam je sada najvažniji", konstatovao je Vanja Marinković.

Podsetimo da crno-bele u narednom kolu ABA lige očekuje "večiti" derbi, za čiju pripremu će imati pet dana, s obzirom na to da je zakazan tek za ponedeljak 7. novembar.

Pogledajte i najavni spot sa zvaničnog Partizanovog Youtube kanala!

Najava Partizan - Stelmet
Izvor: Youtube/PartizanBC


PAROVI 3. KOLA:

utorak

Partizan - Stelmet 18.00
AEK - Bešiktaš 18.00

sreda

Ludvigsburg - Solnok 20.00
Sasari - Šarlroa 20.30

TABELA: AEK 2-0, Bešiktaš 2-0, Sasari 1-1, Stelmet 1-1, Partizan 1-1, Solnok 1-1, Ludvigsburg 0-2, Šarlroa 0-2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC