• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković "iščupao" pobedu Partizana!

Autor mondo.rs

Na kraju "tvrdog" meča, prožetog promašajima i obostranim greškama, kapiten crno-belih pogodio zicer 13 sekundi pre kraja i srušio Stelmet, 58:56!

 Veličković "iščupao" pobedu Partizana! Izvor: MN PRESS

Trijumf Partizana u utakmici koja će ostati upamćena samo po ishodu!

I crno-beli i gosti iz Poljske cele večeri su se mučili pred oko 3.000 gledalaca, promašivali, gubili lopte i uveli meč u finiš, u kojem je potez odluke izveo kapiten domaćina.

Prihvativši loptu na dodavanje Branislava Ratkovice, Novica Veličković se podigao pod košem, pogodio o tablu i 13 sekundi pre kraja postavio konačnih:

PARTIZAN - STELMET ZJELONA GORA 58:56 (17:17, 18:15, 6:13, 17:11)

U preostalom vremenu, "Poljaci" su imali šansu da uzvrate, usmerivši loptu ka svom najboljem igraču Džejmsu Florensu, ali je on nagazio aut liniju nameštajući se da šutne trojku.

Poslednji zvuk sirene doneo je veliko olakšanje košarkašima, ali i navijačima Partizana, koji su se umorili skoro kao da su igrali posmatrajući jako loše šuteve svog tima (4/22 za tri) i čak 19 predatih lopti Stelmetu.

Uprkos takvim brojkama i uprkos činjenici da su crno-beli u trećoj deonici postigli samo šest poena, Veličković je u finišu sačuvao koncentraciju i zajedno sa Ratkovicom (pogodio i dva slobodna bacanja za 56:54) "iščupao" drugu pobedu srpskog tima u Ligi šampiona.

Kapiten Partizana bio je i daleko najefikasniji igrač domaćina, sa 15 ubačenih poena i sedam skokova. Na drugoj strani, najveći otpor crno-belima pružio je upravo Florens (16 p), tragičar gostiju.

Činjenica da je američki "plej", nekadašnji igrač Solnoka, Zadra i Cibone, sakupio toliko poena uz šut za tri 4/10 nagoveštava i kakvo su napadačko veče imali gosti.

Primera radi, igrači Zjelone Gore su do finiša prvog poluvremena pogodili samo jedan šut za dva, a završili su meč šutirajući "dvojke" 8/27, a trojke 10/32, uz jednu izgubljenu loptu manje od Partizana.

Teško i s mukom izborena pobeda uneće mir u svlačionicu tima iz Humske posle dva "vezana" poraza, gde će od srede sva pažnja biti usmerena ka sledećoj utakmici - "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde mts, zakazane za ponedeljak u 21 čas.

PARTIZAN: Robinson 6, Ratkovica 7 (4 as, 4 izg), Vrabac 2, Marinković 7, Veličković 15 (7 sk), Majstorović 4, Birčević 7 (0/4 za tri, 7 sk) Koprivica, Andrić, Hečer 6 (0/5 za tri), Karahodžić 1, Luković 3 (5 sk).

STELMET: Florens 16 (4/10 za tri, 5 izg), Von (4 izg), Mur 4 (6 sk), Zajcev 6 (5 sk), Kelati 3, Grušecki 8, Hričanijuk 2 (5 sk), Zamojski 3 (2/5 za tri), Đurišić 6, Košarek 8.

- KRAJ UTAKMICE, TRIJUMF CRNO-BELIH! -

- Florens gazi aut liniju pre šuta za tri i Partizan pobeđuje!

40' 58:56 Veličković koristi zicer, na asistenciju Ratkovice! Zjelona Gora ima poslednji napad!

40' 56:56 Đurišić realizuje napad za manje od sekund, pogodivši alej up dodavanje posle auta.

40' 56:54 Ratkovica realizuje dva slobodna bacanja, 34,7 sekundi pre kraja. Tajm-aut Stelmet.

40' 54:54 Hečer polaganjem uvodi meč u poslednji minut. Đurišić ostaje sam na šutu za tri, a lopta izlazi iz obruča.

39' 52:54 Dobra odbrana Partizana, ali Florens pogađa šut za tri sa lukom "do krova". Tri trojke Zjelone Gore u ovoj deonici su jedini poeni gostiju u 4/4. Na drugoj strani, Veličković održava crno-bele u ovoj deonici brzim odgovorima za dva.

38' 50:51 Snalažljivi Ratkovica baca loptu u noge Kelatija i iznuđuje aut za svoj tim. Ipak, Majstorović posle toga ne pogađa iz reketa, a Florens realizuje šut za tri. Odmah potom, Veličković vraća crno-bele na "minus 1".

36' 48:48 Košarek pogađa težak šut za tri - prve poene gostiju u poslednjoj četvrtini. Na drugoj strani, Marinković pogađa o tablu posle prodora. Prvi put posle dugo vremena vidimo uzastopne pogotke.


34' 46:45 Birčević okreće rezultat! Reprezentativni krilni centar iskoristio je jedno slobodno bacanje, pa zakucao posle ukradene lopte. Publika reaguje, kao i trener gostiju Artur Gronek.

- Nižu se promašaji u hali "Aleksandar Nikolić", iako igrači zaista ulažu veliki trud.

34' Hečer promašuje (2/9 iz igre), ali Luković u ovim trenucima definitivno donosi energiju domaćinu. Ofanzivnim skokom je doneo svom timu još jedan napad, posle kojeg Birčević nije pogodio za tri.

- Dobra odbrana crno-belih. Luković snažno blokira Grušeckog, a Mur ne uspeva da šutira u predviđene 24 sekunde.

32' 43:45 Vil Hečer pogađa o tablu iz teške situacije i prekida seriju praznih ofanzivnih minuta domaćih,

- Birčević počinje poslednju deonicu promašajem za tri. Crno-beli skoro pet minuta bez pogotka iz igre.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE, 41:45 -

- Rezultat trećeg kvartala je 6:13.

29' 41:45 Partizan ponovo teško nalazi ritam u napadu, dok Stelmet poenima Florensa povećava prednost na "plus 4". Podsetimo da je bilo 39:32 pre serije gostiju 13:2.

- Serija promašaja na obe strane. Birčević ne pogađa iz okreta pod košem, Robinson promašuje trojku, a Florens pokušava sa osam metara i takođe ne ubacuje.

27' 41:41 Vanja Marinković akrobatskih šutem posle prodora pogađa za dva, a Košarek brzo odgovara, za još jedno izjednačenje.

26' 39:39 Robinson upisuje snažnu blokadu pod košem, ali to ne zaustavlja Stelmet, koji pogocima Đurišića (sa distance za dva) i Košareka (za tri poena) izjednačuje. Džikić traži tajm-aut. Crno-beli imaju problem u organizaciji napada, jer su u dve uzastopne akcije izgubili loptu.

24' 39:32 Ratkovica donosi crno-belima sedam poena prednosti, dok se Zjelona Gora i dalje muči u šutu za dva (3/15). Gosti traže tajm-aut.

23' 37:32 "Sušni" period prekida Veličković, pogodivši iz ugla šut za dva. Na drugoj strani, kapitenu Partizana arbitri prestrogo dosuđuju ličnu grešku na sredini terena.

22' 35:32 Neefikasan početak nastavka i tačno dva minuta igre bez pogotka. Vil Hečer pravi treću ličnu grešku i odlazi na klupu. Kratki prekid utakmice zbog Džikićevog prigovora zapisničkom stolu.

- U hali je između 2.500 i 3.000 gledalaca.

Strelci:

PARTIZAN: Robinson 6, Ratkovica 3 (3 as), Vrabac 2, Marinković 3, Veličković 7, Majstorović 4, Birčević 4, Hečer 2 (0/3 za tri), Karahodžić 1, Luković 3

STELMET: Florens 8 (2/4 za tri, 3 izg), Mur 4, Zajcev 6, Kelati 3, Grušecki 6 (2/4 za tri), Zamojski 3, Đurišić 2

- POLUVREME -

20' 35:32 Florens pogađa trojku pod uglom od 45 stepeni i vraća poljskom timu aktivan rezultat. Ipak, odmah potom i ulazi u problem, jer faulira Ratkovica i pravi treću ličnu grešku. Tri izgubljene lopte crno-belih i dve trojke Zjelone Gore smanjile su vođstvo Džikićevog tima.

19' 35:27 Upisuje se i Majstorović, pogodivši prvi šut polaganjem posle prodora sa desne strane reketa. Ponovo miran period meča.

17' 33:25 Robinson pogađa posle prodora, o tablu, a potom i asistira Birčeviću za polaganje posle kontranapada. Konkretan dopinos Amerikanca, dok se Zjelona Gora i dalje muči u šutu, pa još ima samo jedan pogodak za dva. Novi tajm-aut.

16' 29:25 Iskusni Tomas Kelati (34) seče seriju domaćina trojkom, posle koje Aleksandar Džikić traži tajm-aut.

16' 29:22 Serija Partizana traje. Robinson je sa linije penala produžava na 10:0.

- Čvrša odbrana crno-belih, sada teže situacije za goste i otud i njihov šut iz igre 5/18.

15' 28:22 Jako važna rola Veličkovića! "Pokupio" je ofanzivni skok posle promašaja Hečera i vratio loptu u koš. Ubrzo nakon toga, Hečer krade loptu i iz kontre polaže loptu u koš. Sada već serija crno-belih 9:0.

13' 24:22 Sada ekspresnu seriju 5-0 "veže" Partizan. Veličković pogađa za dva posle prodora, a Vanja Marinković završava polukontru trojkom iz ćoška, iz blizine klupe domaćih. Tajm-aut Zjelona Gora.

12' 19:22 Stelmet brzo reaguje na minus. Zamojski pogađa trojku, a Crnogorac Nemanja Đurišić seče dodavanje Vanje Marinkovića, pa realizuje oba slobodna bacanja za mini seriju gostiju 5:0.

11' 19:17 Partizan opet vodi. Luković hvata ofanzivni skok (četvrti timski) i lako poentira u prvom napadu druge deonice.

Izvor: MONDO/I.Bogunović



- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 17:17 Serije trojki! Za crno-bele pogađaju Veličković i Robinson, a za goste Grušecki. Partizanov Amerikanac stavlja tačku na četvrtinu koja je počela bledo (domaći šutirali 1/10), u kojoj je izgubljeno 10 lopti, ali koja je u finišu nagovestila i bolji ritam.

8'  11:14 Zjelona Gora čuva vođstvo, Florensovom trojkom, posle koje promašuje šut za "plus 6" svog tima. Teško oba tima nalaze kontinuitet u napadu, a "Poljaci" vode zbog šest iskorišćenih slobodnih bacanja.

7' 10:11 Vrabac i Ratkovica bude i saigrače i publiku! Ratkovica sa više od osam metara baca "alej-up" dodavanje, a Vrabac zakucava. Odmah potom, iskusni plejmejker pogađa i prvu trojku crno-belih (iz sedmog timskog pokušaja).

...
Izvor: YouTube



6' 5:9 Muče se crno-beli na početku meča u napadu, jer nastavljaju da promašuju i zasad su pogodili jedan od deset šuteva iz igre. Džikić menja petorku i uvodi u igru Veličkovića umesto Birčevića, kao i Lukovića umesto Majstorovića.

6' 5:7 Ratkovica ulazi sa klupe i menja Hečera, koji odlazi na odmor. Za to vreme, Mur koristi dva penala i prvi put dovodi goste u vođstvo.

5' 5:5 Crno-beli i dalje "nameštaju ruku" i otvaraju utakmicu šutem iz igre 1/8. Zjelona Gora drugi put izjednačuje, pogocima Zajceva sa linije penala.

4' 5:3 Partizan promašuje prva četiri šuta za tri, a Stelmet izjednačuje trojkom Gruseckog. Odmah potom, Majstorović igra angažovanu odbranu i iznuđuje nesportski faul pri polasku u kontru.


1' 2:0 Prve poene postiže Stefan Birčević, utrčavši pod koš kraj čeone linije. "Rastrzan" početak i promašaji na obe strane.

Partizan: Ječer, Vrabac, Birčević, Karahodžić, Majstorović
Zielona Gora: Mur, Florens, Grušecki Von, Zajcev


Partizan - Stelmet Zielona Gora!

Posle dva gostovanja na startu FIBA Lige šampiona, ekipa Aleksandra Džikića ovog utorka upisaće prvi evro nastup pred svojim navijačima.

Obe ekipe ulaze u treće kolo sa skorom 1-1. Partizan je u Nemačkoj pobedio Ludvigzburg, pa u Istanbulu ubedljivo izgubio od Bešiktaša, dok su Poljaci izgubili na Sardiniji od Sasarija 74:70, pa pod imperativom pobede na svom parketu savladali Ludvigsburg 72:70.

Ime poljskog predstavnika možda nije zvučno, ali će večerašnji meč ipak biti važan test za crno-bele, jer će naspram sebe imati ekipu koja je prošle dve sezone nastupala u Evroligi.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Partizanu dolazi "mina" iz Poljske!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC