• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pouke crveno-belih: Jače od starta, šutevi će ući

Autor mondo.rs

Ponovo jureći minus od početka utakmice, igrači Zvezde ostali su bez otvorene završnice i bodova. Posle meča jasno su locirali šta bi trebalo da poprave.

 Pouke crveno-belih: Jače od starta, šutevi će ući Izvor: MN PRESS

Mnogi na tribinama Kombank arene umorili su se kao da su bili na parketu. Pred njih 16.578, u meču koji je trajao malo manje od dva sata, košarkaši Crvene zvezde mts uložili su veliku energiju da sruše elitnog protivnika, da izvedu potez na koji Baskonija nije bila spremna i da "iščupaju" pobedu posle lošeg starta utakmice.

Španski tim (bez Španaca) ipak je bio potpuno spreman i sa jasnim planom.

Ekipa Dejana Radonjića doživela je treći ovosezonski poraz u Evroligi, a prvi u višegodišnjoj istoriji okršaja protiv Baskonije.

Iako suočeni sa generalno dobrom odbranom Zvezde (dali 70 poena - najmanje ove sezone) kao i sa ritmom utakmice koji im inače ne "leži", gosti iz Vitorije tek na momente dopuštali su domaćinu da ozbiljno zapreti. Stečeno u prvom delu relativno mirno čuvali su u nastavku i ekspresno odgovarali na trzaje crveno-belih.

Bliže od "minus pet" Zvezda nije mogla.

"Evidentno je da su se odlično spremali za meč, što je i normalno, jer protivnici sve više i više posmatraju Crvenu zvezdu kao ozbiljnog rivala. Naročito na našem terenu, za koji će ubuduće sa sve više pažnje da se pripremaju", rekao je posle meča kapiten crveno-belih, Luka Mitrović.

Stavku po stavku, obrazložio je nekoliko važnih detalja igre Baskonije u Kombank areni.

"Potpuno su anulirali našu tranziciju. U napadu su išli ispod pika, gde smo imali slaba rešenja. Uz to - i mi, kao i svaka ekipa, teško igramo kada nemamo poene iz tranzicije, iz otvorenih šuteva i kada 'porađamo' svaki poen, da tako kažem...", dodao je Mitrović.

Izvor: MN PRESS


Isticanje vrlina Baskonije bi potrajalo. Počev od njenog novog evro-uspona započetog prošle sezone, preko pokrivenosti atletske ekipe na svim pozicijama, do pravog izbora novajlija, među kojima Andrea Barnjani zbog povrede nije ni došao u Beograd.

I kada ne blista, kao u prvom poluvremenu, takvom timu potrebno je malo prostora da se razmahne, a još manje vremena da uoči i kazni propuste i greške protivnika, kakve su crveno-beli do pauze pod pritiskom pravili u serijama.

"Spor" početak tako je vezao noge i ruke crveno-belima i na ovoj utakmici, primoravši ih na dodatni napor u trci za preokret. Međutim, ponovo je dokazano da u Evroligi "crni minuti" ne prolaze nekažnjeno.

POVEZANE VIJESTI


"Kasno smo postali agresivni. Trebalo je da ranije krenemo, da mi diktiramo ritam.... Ušli smo na početku u rupu iz koje je bilo teško izaći", rekao je posle meča bek Zvezde Čarls Dženkins.

I sa Amerikancem na poziciji "pleja", Zvezda je u momentima naleta nagoveštavala da bi mogla da preokrene. Međutim, kada bi dolazila do dva poseda zaostatka, promašivala je izgrađena polaganja, šuteve za tri, a lopte su i završavale na tabli, pa na obruču...

"Uvek kad bismo prilazili na pet poena zaostatka nešto se događalo - njihovi laki poeni, dva slobodna bacanja ili i jedno i drugo. Bilo je teško. Igrali smo agresivno, dolazili u dobre situacije, ali...", zastao je Dženkins.

Izvor: MN PRESS


"Moramo da počnemo utakmicu sa istom borbenošću koju pokazujemo kad gubimo", podvukao je Amerikanac prioritet crveno-belih u danima pripreme za "večiti" derbi, pa za seriju gostovanja, počev od puta u Kazanj, na duel protiv Uniksa.

Milko Bjelica preuzimao je odgovornost u fimišu, pa posle meča čestitao rivalu.

"Imali smo dosta šuteva gde lopta nije ušla. U tim trenucima možda nismo imali sreće, ali to ne umanjuje pobedu Baskonije. zasluženo su pobedili a mi moramo da analiziramo igru i meč. Dugačka je sezona mnogo mečeva i mnovo bitnijih utakmica je pred nama i treba ovo da zaboravimo"

Njemu je najviše zasmetala statistička kolona sa timskim izgubljenim loptama, kojih je bilo više od asistencija.

"To je bio problem. Kad daš protivniku toliko laganih poena, teško je nadoknatiti to bez obzira na sve. Treba da probamo prvenstveno da uđemo skoncentrisanije i da svaku sledeću od prvog minuta počnemo snažnije...", složio se Bjelica sa Dženkinsom.

Izvor: MN PRESS


Branko Lazić kratko je analizirao meč i brzo se okrenuo meču protiv Partizana.

"Ne znam koji nam je ovo meč da krećemo iz minusa, a potom trošimo previše energije da se vratimo. Iz brzopletih poteza dali smo rivalu dosta laganih poena, gubili smo lopte i dobili desetak poena iz kontranapada. Tu je i napravljena razlika. Kasnije nažalost i šutevi nisu ulazili, ali to je košarka. Ulazili su ranije, ulaziće opet", poruka je beka crveno-belih.

Od subotnjeg treninga u hali "Aleksandar Nikolić", fokus crveno-belih biće usmeren na sledeći izazov - "večiti" derbi, zakazan za ponedeljak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC