• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lengford se probudio i dobio Zvezdu!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda odigrala dobar meč u Kazanju, dugo vodila, ali zaustavljeni Kit Lengford se probudio u poslednjoj četvrtini i "simultankom" sam savladao srpskog predstavnika. Dženkins imao šut za pobedu, ali nije uspeo - 65:62 za Uniks!


Košarkaši Crvene zvezde mts se iz Kazanja vraćaju sa porazom.

Uprkos tome što su na gostovanju ruskom Uniksu odigrali sjajan meč, naročito u odbrani, nisu uspeli da zadrže njihovog najboljeg igrača Kita Lengforda koji je sve do poslednje četvrtine poene uglavnom postizao sa slobodnih bacanja.

Ali, kako to obično biva sa sjajnim Amerikancem, čim je vezao dva pogotka ušao je u seriju, a 17 sekundi do kraja doneo je svojoj ekipi vođstvo drugom trojkom na meču, preko Marka Simonovića, nakon što je njegov dotadašnji čuvar Branko Lazić izašao iz igre zbog pete lične greške. Meč je podsetio na onaj u Istanbulu kada je isti košarkaš Uniks vodio do pobede protiv Fenerbahčea, a ovaj duel je završio sa 23 poena (šut iz igre 5/14).

Poslednji napad za Zvezdu organizovao je Nejt Volters, previše komplikovao, a onda dodao Čarlsu Dženkinsu da "reši" iz teške pozicije, ali ni on nije uspeo...

Simonović je na sedam desetinki do kraja faulirao Marka Banića, a ovaj je preciznim izvođenjem slobodnih bacanja doneo drugi trijumf svom timu. Odnosno, naneo četvrti poraz Crvenoj zvezdi koja je u neizvesnoj završnici izgubila i u prvom kolu od Darušafake.

UNIKS - CRVENA ZVEZDA 65:62 (17:17, 10:15, 14:11, 24:19)




(pročitajte šta je posle meča rekao trener crveno-belih Radonjić)


Tim Dejana Radonjića je bio nadomak pobede, ali ponovo je individualni kvalitet kod protivnika odigrao ključnu razliku u završnici meča.

Skoro savršenu odbranu odigrali su košarkaši Zvezde (Lazić, Kuzmić i Dangubić), dok su i na drugoj strani terena pokušavali da održe "spori ritam" utakmice i većinu napada završavali u poslednjim sekundama. Tako nisu dozvoljavali Uniksu da se razigra, sve do poslednje deonice kada se ušlo "u trku".

Kit Lengford je šutirao očajno, kao i čitava ekipa Uniksa koja je na ulasku u poslednjih 10 minuta pogodila samo jednu trojku, a veliki razlog za to je i bila agresivna Zvezda. Iskusni Amerikanac je tako uvek morao da šutira preko ruke, a to je značilo i veliki broj slobodnih bacanja.


Lengford je imao pomoć u vidu Latavijusa Vilijamsa (10 poena i 9 skokova) dok je svoju rolu u preokretu imao i Jevgenij Voronov. I Marko Banić je došao do dvocifrenog učinka...

Kada je u pitanju Crvena zvezda ona je u prvoj četvrtini računala na Luku Mitrovića i Nemanju Dangubića, dok se u drugoj deonici probudio i Marko Simonović i pogodio dve trojke. Preko Mitrovića i Lazića - Zvezda je na startu drugog poluvremena otišla i na "plus 10", ali tu se Uniks uključio i koristio "crne minute" gostiju.

Nigde nije bilo Stefana Jovića (1/8) i Marka Gudurića (0/2) dok su Čarlsa Dženkinsa iz ritma izbacivale lične greške i probudio se tek u poslednjoj deonici. Međutim, dobru rolu odigrao je Nejt Volters, uprkos lošem poslednjem napadu, i pokazao zbog čega je Radonjić insistirao na njegovom dovođenju.

Uzeo je veliki broj šuteva (4/9), ali meč završio sa 11 poena, 2 skoka i 2 asistencije i nagovestio kvalitet, ali je potrebno još dosta vremena kako bi "osećao" saigrače.

Zvezdi sada predstoji "brzo gostovanje" u subotu Ciboni u okviru ABA Lige, dok već u utorak igraju sa Bambergom u Nemačkoj.




ZVEZDA: Volters 11 (4/9, 2 sk, 2 as, 2 izg), Dangubić 8, Mitrović 9 (7 sk), Lazić 3, Simonović 9 (3/4 za tri), Dženkins 4 (2/8), Gudurić (0/2), Jović 3 (1/8, 4 as, 2 izg), Bjelica 5, Kuzmić 10 (9 sk).

UNIKS: Džonson 5 (2/10), Lengford 23 (5/14 iz igre, 7/7 bacanja, 5 sk), Parahovski 2, Kolom 5 (4 as), Banić 10 (5 sk), Voronov 6, Panin 2, Kajmakoglu 2, Vilijams 10 (9 sk).


IZ MINUTA U MINUT:

40' - Marko Banić pogađa oba bacanja. Kraj - 65:62.

40' - Loš napad Zvezde, Volters je dugo držao loptu, okliznuo se, a nakon promašaja Dženkinsa Simonović pravi faul.

40' -
Kit Lengford pogađa sa vrha kapice za tri poena. Vodi Uniks, još 17 sekundi - 63:62.

40' -
Kraj za Lazića. Peta lična. Još 25 sekundi... Napad za Uniks.

40' -
Volters je fauliran u poslednjim sekundama napada, pogađa oba bacanja. Još 37 sekundi do kraja - 60:62.

40' -
Pravi faul Čarls Dženkins, Kit Lengford do 20. poena stiže sa bacanja. 58 sekundi do kraja - 60:60.

39' -
Sjajno postavljeni Branko Lazić forsira Marka Banića da napravi faul u napadu - 58:60.

38' -
Ulazi Lengford u seriju, odlična prednja promena, ne uspeva Dangubić da ga zadrži. Težak promašaj Stefana Jovića - 58:60.

37' -
Lagani poeni za Marka Banića. Tajm-aut Dejan Radonjić - 56:60.

37' -
Nejt Volters, jednom rukom, pa onda Lengford. Opet! - 54:60.

36' -
Dangubić ulazi u reket, komplikuje, a onda u poslednjim trenucima napada "Izbacuje" odličnu povratnu loptu za Marka Simonovića u desni korner, koji pogađa trojku o tablu. Lengford vraća trojku - 52:58.

35' -
Dženkins, sa istog mesta, uz zvuk sirene. Nakon odlične odbrane Kuzmića nesportska na Voltersu - 49:55.

35' -
Čekao je i čekao Simonović da Dženkins posle driblinga vrati njemu loptu u ruke, ali pogađa Amerikanac svoje prve poene na meču. Duga dvojka, pa Voronov veže četiri poena - 47:52.

33' -
Prelepa kontra Dangubića koji polaže preko Džonsona. On se čuva ličnih grešaka... 45:50.

32' -
Nešto brži ritam na početku poslednje deonice i poeni Orlanda Džonsona. Dženkins dobro trči uz "čeonu" liniju i dobija faul, a Marko Simonović pogađa sa svoje pozicije, u ne baš kasnoj fazi napada - 45:48.

31' -
Izjednačenje posle dugo vreme. "Kuca" Latavijus Vilijams, ali odmah vraća Nejt Volters - 43:45.

30' -
Dobro je Volters odigrao protiv dvojice čuvara, izbacio dobar pas u desni korner za Bjelicu, ali novi promašaj za tri. Zvezda je u ovoj četvrtini imala i "plus 10", ali gubi ovu četvrtinu - 41:43.

30' -
Lengford forsira i forsira - i promašuje i promašuje. Zvezda je odlično "Izradila" Uniks, ostao je Dangubić sam kao duh u levom korneru, dok igrači ruske ekipe nisu znali gde je lopta - ali je promašio šut za tri. Voronov, dva puta sa bacanja - 41:43.

29' -
Tehnička greška Guduriću zbog simuliranja. Pogađa Lengford (11) slobodno bacanje, pa promašuje novi šut za tri - 39:43.

28' -
Milko Bjelica prekida ovu "mini-krizu" Zvezde sa slobodnih bacanja. Samo jedno... - 38:43.

27' -
Prvi šut Marka Gudurića nakon 15 minuta na parketu, lopta izlazi iz koša... Vadim Panin ispravlja grešku Voronova u kontri - 38:42.

26' -
Prvi plejmejker Zvezde pravi nesportsku, onu u kontri, Kolom pogađa jedno slobodno bacanje. Kit Lengford potom oba nakon četvrte lične greške Branka Lazića - 36:42.

24' -
Lengford iz "naskoka", pa novi promašaj Amerikanca za tri poena, a onda konačno pogađa i Jović! - 33:42.

23' -
Zvezda sjajna u ovim trenucima. Strpljivi napadi, za novo vođstvo. Promašio je Luka Mitrović za tri poena, ali potom neverovatan skok/krađa Branka Lazića koji je uhvatio loptu pored Vilijamsa, a onda odličan pas za Ognjena Kuzmića koji lako pogađa. Lengford nije hteo da rizikuje faul - 31:39.

22' -
Mitrović se lepo diže, ali promašuje, da bi u narednom napadu odlično "napao" drugi obruč i položio za dvocifreno vođstvo. Odmah smanjuje Marko Banić - 29:37.

21' -
Lengford dobija dobar blok svog centra i priliku da konačno pogodi nešto kada je slobodan, ali promašuje. Branko Lazić drugo poluvreme otvara trojkom iz ugla - 27:35.


PRVO POLUVREME

UNIKS: Kit Lengford 6 (2/7 iz igre), Vilijams 6 (5 sk), Banić 4, Kolom 4, Džonson 3, Kajmakoglu i Parahovski po 2.

ZVEZDA: Kuzmić 8 (4 sk), Mitrović 7 (4 sk), Dangubić 6 (2 faula), Bjelica 4, Volters 4, Simonović 3, Dženkins 0 (3 faula), Jović 0 (0/4 i 3 as.


20' -
Očekivano Kit Lengford uzima poslednji šut u prvom poluvremenu, ali ponovo odlična odbrana Nemanje Dangubića. Zvezda je odigrala odlično prvih 20 minuta. - 27:32.

20' -
Dobra ideja Kuzmića da spusti za Simonovića, ali ispada lopta zvezdinom krilu, ali nakon odlične odbrane i dobro istrčane kontre Jovića, dobija loptu i pogađa trojku! - 27:32.

18' –
Kuzmić i Parahovski po jednom sa slobodnih bacanja - 26:29.

17' –
Kit Lengford forsira, promašuje "step-bek", a onda Nejt Volters beleži poene iz prodora. Veliki promašaj Marka Simonovića sa "kapice" – 25:28.

15' -
Pogađa sada Volters, konačno, ali pogađaju Latavijus Vilijams i Kit Lengford. Milko Bjelica za novo vođstvo Zvezde, prava "klackalica" - 25:26.

14' –
Videli smo i drugo promašeno zakucavanje na ovom meču, ali sada u režiji Vilijamsa. Imao je sreće da ga je Simonović faulirao, pa je to popravio slobodnim bacanjima, dok na drugoj strani Nejt Volters "deli" dobru asistenciju za Dangubića koji iz ugla pogađa svoju drugu trojku. Amerikanac se zato muči u šutu (0/3) – 21:22.

12' –
Bjelica pogađa na početku druge četvrtine, ali je isteklo vreme, da bi već u narednom napadu imao dosta sreće kada je lopta pogodila "prečku" i odbila se do njega za lake poene. Marko Banić pogađa dvojku – 19:19.

10' –
Kraj prve četvrtine završava se poenima za Uniks (Vilijams) nakon novog promašaja Stefana Jovića – 17:17.

9' -
Najlepši napad Zvezde, akcija Gudurić-Mitrović-Jović, završava se promašenom trojkom, ali sjajno reaguje Ognjen Kuzmić i otima loptu i pogađa. Potom odličan i Luka Mitrović, njegov sedmi poen - 15:17.




7' –
Odbrana je odlično odigrala, ali se ponovo nije snašla u kontroli defanzivnog skoka što koristi Marko Banić. Kino Kolom smanjuje sa slobodnih bacanja, Mitrović, Dangubić i Jović promašuju za tri poena. Orlando Džonson, ne... – 15:13.

5' –
Problem za Zvezdu u ranoj fazi utakmice, Branko Lazić i Čarls Dženkins imaju po dva faula. Svi na Lengfordu. Ulazi Marko Gudurić koji odmah asistira Ognjenu Kuzmiću za "2+1" – 8:13.

4' –
Sada će Lazić motriti na Lengforda, a Kuzmić lepo okreće Parahovskog i pogađa za drugo vođstvo gostiju, pa odlično i Mitrović reaguje na sjajan pas Jovića – 6:10.

3' –
Dve vezane izgubljene lopte za Zvezdu (Jović i Mitrović), pa Kajmakoglu pogađa sa slobodnih bacanja nakon faula Nemanje Dangubića. I kakvu je priliku za zakucavanje imao na drugoj strani.. Upisuje se Kit Lengford, laganim polaganjem posle prodora. Dangubić pogađa drugu trojku za Zvezdu – 6:6.

1' –
Prvi napad za Uniks, pa odmah i drugi. Koloma je fantastično sačuvao Dangubić, naterao ga na težak šut, pa Panin hvata novi skok i Kolom potom pogađa iz još teže situacije. Luka Mitrović na drugoj strani otvara seriju i za Zvezdu, trojkom – 2:3.


- Ekipa Jevgenija Pašutina neće imati naročito dobru podršku u Kazanju u kome tradicionalno malo navijača dolazi da isprati igre ovog tima.

- Orlando Džonson je u sastavu Uniksa, ne i Lorenco Braun.

Startne petorke:

Zvezda: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović i Kuzmić.
Uniks: Kolom, Lengford, Panin, Kajmakoglu, Parahovski.

N A J A V A 

Crveno-beli tešku seriju gostovanja, u samo nekoliko dana, počinju u ruskom Kazanju.

Košarkaši Crvene zvezde (2-3) u šestom kolu najjačeg evropskog klupskog takmičenja igraju protiv Uniksa (1-4) koji je baš u prethodnoj rundi Evrolige ostvario svoj prvi trijumf. I to protiv Fenerbahčea, viceprvaka Evrope, koji je do tog momenta bio jedan od dva neporažena tima u ovoj sezoni.

Trener srpskog šampiona je uoči gostovanja kazao da njihov protivnik, bez obzira na samo jedan trijumf, poseduje veliki kvalitet i da će najteže biti sačuvati Kita Lengforda.

Iskusni Amerikanac je trenutno najbolji strelac Evrolige (24.8 poena po meču), a ruski predstavnik je u međuvremenu angažovao još dvojicu njegovih sunarodnika koji bi mogli da debituju na ovom meču. To su Lorenco Braun (ex Minesota, Filadelfija i Finiks) i Orlando Džonson (sveže otpušten iz Milvokija).

Zvezda u ovaj duel međutim ulazi nakon trijumfa u "večitom derbiju", i bez ikakvog pritiska, pa se nada da bi mogla da prekine tradiciju u međusobnim duelima dva tima (a, bilo ih je šest u Evrokupu) da uvek dobija domaćin.

Pre svega će se uzdati u odličnu odbranu koja protivniku dozvoljava svega 72.2 poena po meču.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sudija

65:62

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC