• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Neizvesne završnice nisu slučajnost!

Autor mondo.rs

"Odlično je što smo došli u šansu da igramo te završnice protiv timova sa kojima prema papiru nemamo šta da tražimo. Ipak, ušli smo u te završnice

 Zvezda Armani izjava Dejana Radonjića Izvor: MN PRESS

"Izvinjavam se zbog kašnjenja, ali kako je išlo osam dana bilo bi pravo čudo da smo na vreme krenuli", rekao je dok je sedao u stolicu u sali preko puta koje će već naredne večeri izvesni ekipu na još jedan evroligaški okršaj.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić zakasnio je danas 25 minuta na naknadno zakazanu konferenciju za medije dan posle pobede nad Bambergom u gostima (78:79), odnosno dan pred meč 8. kola Evrolige sa Armanijem u "Kombank areni".

Utoliko, ni novinari koji su došli danas u dvoranu u Novom Beogradu nisu bili načisto odakle da počnu razgovor sa crnogorskim stručnjakom, kojem je na putu preko Rusije, Hrvatske i Nemačke, pritom, zagubljen i prtljag, pa je morao da se snalazi kako je znao i umeo...

Tabela: CSKA 6-0, Real Madrid 4-2, Panatinaikos 4-2, Barselona 4-2, Darušafaka 4-2, Baskonija 4-3, Milano 4-3, Fenerbahče 4-3, Olimpijakos 3-3, Makabi 3-4, Crvena zvezda 3-4, Efes 3-4, Bamberg 2-5, Uniks 2-5, Žalgiris 1-5, Galatasaraj 1-5.

Večeras: Darušafaka – CSKA (18.15), Olimpijakos – Barselona (19.00), Žalgiris – Galatasaraj (19.00), Real – Panatinaikos (21.00).

Parovi 8. kola: Uniks – Makabi, Fener – Efes, Zvezda – Milano, Baskonija – Bamberg (četvrtak), CSKA – Žalgiris, Galata – Darušafaka, PAO – Olimpijakos, Barsa – Real (petak).

"Posle tri utakmice čeka nas meč protiv Armanija, posle svega što smo prošli u osam dana. To u ovim okolnostima može da bude problematika, ali kad smo sve izdržali očekujem da ćemo i večeras na trening doći skoncentriaani i pripremljeni za meč koji će početi sutra", rekao je i dodao:

"Mikrociklus teških gostovanja, protkan pehom. Od osam dana - pet dana putujemo i postoji bojazan da se to u nekom trenutku može odraziti na kvalitet igre i rezultata, ali nadam se da ćemo smoći snage da budemo dobri".

O narednom rivalu...

"Armani je izuzetan tim, čeka nas velika utakmica. Kvalitet koji poseduju obavezuje nas da budemo iznad trenutnih svojih mogućnosti, ne samo zbog potrošnje već i zbog odnosa kvaliteta nas i Armanija".

"I prošle god su napravili rezultate i tim koji je bio dobar, a sad su nadogradnjom na taj tim iskoristili velika ulaganja. Imaju rezultate, dobili su Baskoniju, Darušafaku u Istanbulu, imaju 4 pobede, ambicije i razloge da se mogu nadati visokom plasmanu. Ima tu igrača sa ogromnim iskustvom, nba iskustvom... Postižu 92 poena u Evroligi. Treba se spremiti najbolje moguće. Daćemo sve od sebe. Da li će to biti dovoljno - voleo bih da da. Verujem u nas", istakao je i prokomentarisao...

"Zdravi smo to nam je najvažnije. Bila nam je bojazan da se sve ovo ne odrazi na nešto pogubno, na povrede ili nešto što bi nas dodatno poremetilo ali uspeli smo da izdržimo sve i da izađemo dobri iz ciklusa. Nije bilo lako", rekao je zastao...

O Delijama...

"Osećali smo se prijatno u Nemačkoj, zajedno smo došli do pobede, ali nas već sutra čeka veliki rival sa maltene svim dobrim igračima u postavi i biće to veliki izazov i za nas i za navijače. Nadam se da kod navijača neće biti oscilacija i da će nam pomoći sutra", rekao je Radonjić.

"Tri meča na strani".

O prethodnoj večeri...

"U Bambergu smo došli do još jedne važne pobede za nas. Osmo kolo je pred nama od 30 utakmica".

Na pitanje o tome u kojoj meri je ova Zvezda ravnopravnija na gostujućim parketima u Evroligi u odnosu na prethodne, rekao je...

"Rekao bih da je to već nekoliko godina prisutno. Titule smo osvajali i pred svojim i pred protivničkim navijačima. Ovu sezonu smo počeli iznenađujućim pobedama u gostima, nad favoritima, kao što je i Armani sutra favorit", naglasio je.

"Tako da nema tog opterećenja, bar kod mene".

Potom je sam nastavio...

"Idemo sutra na pobedu. Ako budu bolji čestitaćemo. U ovoj Evroligi takvo shvatanje je logično. Sad, što dobijamo utakmice, pa pravimo drugi ambijent - to je super za nas. Pobede na strani bile su prisutne i ranije i biće i do kraja sezone, iako će biti i poraza, pa i poraza u nizu, koju se dešavaju i drugim timovima".

Zvezda kao da se pretplatila na neizvesne završnice. Neke je dobila, neke ne.

Radonjić to posmatra ovako...

"Odlično je što smo došli u šansu da igramo te završnice protiv timova sa kojima prema papiru nemamo šta da tražimo. Ipak, ušli smo u te završnice. Sinoć sno branili taj napad i dobili. Šta će biti na kraju, videćemo. Ne bismo došli do ovde da nismo uspešni. Ne samo ove godine", naglasio je.

O umoru...

"Prvo, mi smo dovoljno spremni da izvlačimo iz ekipe ono što je potrebno da tim bude dobar. Bitnije je da tim bude dobar da bismo bili konkurentni. Duga je sezona, dešavaju se različite stvari i ne bih se bavio analizom samo jednog meča. Videćemo sutra kako će biti i malo ćemo analizirati", pokušao je Radonjić da naglasi da u novom sistemu takmičenja svaka utakmica jeste važna, ali ne i pitanje "života ili smrti", što uostalom pokazuju i rezultati svih ekipa.

"Da li utiče umor ili nešto drugo, ne treba sagledavati iz ugla jednog meča".

O tome koliko će igrači uspeti da se "prebace" na Armani za tako kratko vreme...

"Prilagođavamo se novom formatu. Ovakve situauacije imali smo u završnicama sezone, a sad smo na početku i razlike u odnosu na pripreme i nema. Imali smo ovakvih iskustava i biće još puno tih situacija do kraja sezone", rekao je i konstatovao:

"Čini mi se da neće biti velika problematika".

O tome kako Ognjen Kuzmić i Milko Bjelica "drže" pozicju "petice", kaže...

"Kuzmić? Radimo naporno i videćemo. Nisam bio skeptik uopšte kada je dolazio".

Crvena zvezda - Armani Milano, četvrtak 19.00, "Kombank arena".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC