• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenerbahče je živ!

Autor mondo.rs

Posle tri poraza u nizu, trijumf nad gradskim rivalom došao je kao "melem na ranu". Sjajni Slukas i Veseli, gosti prenervozni.

 Fenerbahče je živ! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Kraj crne serije!

I nastavak jedne druge, lokalne...

Košarkaši Fenerbahčea, za koje ni večeras nije igrao povređeni Bogdan Bogdanović, prekinuli su neprijatan niz od tri poraza u Evroligi i u malom istanbulskom derbiju zabeležili četvrtu pobedu u poslednjih pet susreta sa Anadolu Efesom.

U 8. kolu Evrolige, Fener je upisao deseti trijumf nad plavo-belima u poslednjih 12 duela u "Ulker areni", a bilo ih je "ihaha" u poslednjih nekoliko sezona:

Fenerbahče – Anadolu Efes 88:80 (17:25, 26:17, 21:19, 24:19), uz 21 poen Kostasa Slukasa koji je ubacio sve tri trojke koje je "odapeo", kao i 20 poena igrača utakmice Jana Veselog (šut 7/8 iz igre).

Veseli je imao i šest skokova, asistenciju, četiri ukradene, ali i pet izgubljenih lopti kao i jednu blokadu.

Dvocifreni su bili samo još Melih Mahmetolu sa 10 i Luiđi Datome sa 11 poena, s tim da je Italijan imao i sedam skokova i dve asistencije.

Gosti su imali vođstvo nekoliko puta, često su se vraćali u igru kada je sastav Željka Obradovića pomislio da je "to bila ta prednost", ali su na kraju momci Velimira Perasovića bili previše nervozni za još jedan "brejk" u gradskim derbijima posle onog na parketu Darušafake.

Kulminiralo je nesportskim gestom Džejsona Grendžera koji je u jednom duelu udario rukom ispod pojasa Ekpea Judoa i naterao sudije da mu dosude tehničku grešku, a s obzirom na to da je svemu prethodila trojka Mahmetolua, a usledila ukradena lopta Bobija Diksona i dodavanje za lake poene Nikole Kalinića (za 75:65), Perasovićev sastav dao je sebi pretežak zadatak za poslednjih šest minuta tokom kojih su žuto-plavi rutinski priveli meč kraju.

U prethodna tri kola, vicešampion Evrope gubio je redom od Uniksa, Baskonije i Makabija pre dve večeri, kada je Obradović sa dozom ironije na pitanje o krizi forme i rezultata odgovorio da će "svi kolektivno izvršiti samoubistvo".

Želeo je Obradović javnosti da poruči da tri poraza u nizu nisu smak sveta, a upravo je pobeda nad gradskim rivalom bila ono što je trebalo Feneru. Pre meča bili su "blizu" sa skorovima 4-3 i 3-4, sada su opet "daleko".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC