• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Studenti“ nadigrali Slobodu (FOTO)

Autor mondo.ba

Uprkos svim problemima košarkaši Bosne savladali su tuzlansku Slobodu – 83:67 (21:15, 14:26, 27:12, 21:14) u derbiju petog kola šampionata Bosne i Hercegovine.

 "Studenti“ nadigrali Slobodu (FOTO) Izvor: MONDO/Samir Cacan

U prvoj četvrtini Tuzlaci su bolje startovali i poveli sa nekoliko poena prednosti, ali su sarajevski košarkaši, koje je u praktično punoj dvorani „Skenderija“, bodrila i ekipa Fudbalskog kluba Sarajevo, uspjela da preokrene – 21:15.

Drugi period je bio preslikan prvom, s tim da su igrači Slobode uspjeli do odlaska na odmor da vrate vođstvo i povedu sa 41:35.

„Studenti“ su u trećem kvartalu mnogo bolje zaigrali u odbrani i sa „plus 15“ stekli osjetnijih devet poena razlike pred odlučujućih 10 minuta. Uspjele su Sarajlije da do kraja sačuvaju vođstvo i zabilježe važan trijumf za nadamo se oporavak nekadanjeg prvaka Evrope. praktično riješili utakmicu.

Kod „studenata“ Maksim Šturanović je bio najefikasniji sa 21 poenom, dok je Đumić na drugoj strani ubacio tri koša manje.

BOSNA ROJAL: Šarić 7, Đorđević 8, Hagins 2, Ikonić 15, Delalić 8, Rešidović 3, Vasiljević 5, Dragolj 2, Bradić, Dragičević 12, Šturanović 21, Durak. SLOBODA: Pilavdžić, Jakupović, Hasandić 15, Rikalo 5, Brown , Latifagić 5, Dželetović 11, Đumić 18, Čerkezović 5, Muratović 8, Petrov, Ahmedović.




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC