• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evro-test Mege: Katić na terenu, Kešelj u "civilu"

Autor mondo.rs

Ekipa Dejana Milojevića igraće u utorak protiv belgijskog Ostendea, za koji nastupaju četvorica srpskih igrača.

Mega Leks spreman je za novu evropsku utakmicu pred svojim navijačima.

U utorak u 18 časova, u utakmici Lige šampiona, ekipa Dejana Milojevića dočekuje Ostende, za koji igraju čak četvorica srpskih košarkaša: bivši reprezentativci Marko Kešelj i Raško Katić, kapiten ekipe Dušan Đorđević i bivši centar Cibone Marko Jagodić Kuridža.

Dan pre utakmice, na sajtu belgijskog kluba najavljeno je da publika u Mitrovici sigurno neće videti Kešelja, koji je igrao i za Megu, jer se još nije oporavio od neprijatne povrede tetive.

Na klupskom sajtu Ostendea objašnjeno je da će on verovatno putovati sa ekipom, ali da za njega ovaj meč ipak stiže prerano da bi nastupio.

U razgovoru o utakmici protiv Mege, nekadašnji krilni igrač Crvene zvezde, Olimpijakosa, Valensije, Le Mana, Asvela i drugih klubova, rekao je da dobro poznaje i ovaj Milojevićev tim.

Kešelj je igrao za Megu u sezoni 2014/15
Izvor: MN PRESS



"Znam skoro sve igrače Mega Leksa i pratim ih iz nedelje u nedelju u ABA ligi i u Ligi šampiona", rekao je srpski internacionalac i naglasio talenat domaćih igrača Mege - Radeta Zagorca, Ognjena Jaramaza i Marka Tejića.

Duel Mega - Ostende nosiće poseban dodatnu simboliku i za Veselina Petrovića, sada pomoćnog trenera domaćina, a nekadašnjeg člana belgijskog kluba, za koji je nastupao čak devet godina i u kojem je 2014. završio karijeru.

Ekipa iz Belgije stiže u Srbiju u dobroj formi, jer je "vezala" pet uzastopnih pobeda (tri u domaćem prvenstvu, dve u Ligi šampiona). Raško Katić je najefikasniji igrač tima sa 14,8 poena u proseku, a Đorđević je najbolji asistent, sa 5,2 asistencije po meču.

Karte za duel u Mitrovici biće puštene u prodaju po ceni od 300 dinara za tribine i 1.000 dinara za VIP mesta, a kapiten domaćina Rade Zagorac ističe da je Mega podigla samopouzdanje u proteklim mečevima.

"Svesni smo da nas u utorak očekuje veoma težak meč. Ostende je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa i svakako će želeti da napravi brejk na našem terenu. Na nama je da nastavimo da napredujemo i ispravljamo greške i ukoliko budemo odigrali kvalitetno pre svega u odbrani, verujem da možemo da dođemo do pobede. Pozivam publiku u Sremskoj Mitrovici da nas, kao i mnogo puta do sada, podrži u ovom veoma bitnom meču za plasman u drugu fazu Lige šampiona"

Parovi 6. kola Grupe D:

u utorak

Mega Leks - Ostende 18 (TV Arena sport)

u sredu

Mornar - Juventus 18.30
Cibona - Strazbur 18.30
Avelino - Tenerife 20.30

Tabela Grupe D: Avelino 4-1, Juventus 4-1, Tenerife 3-2, Strazbur 3-2, Ostende 2-3, Mornar 2-3, Mega Leks 1-4, Cibona 1-4

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC