• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "rafalom" našla put iz krize: Ovakva pobeda je bila potrebna!

Autor Mladen Šolak

Oktobar je bio turbulentan, a uspeh protiv Himkija nagovestio je prijatniji novembar za crveno-bele. Da li pod Gavrilovićevim vođstvom?

 Crvena-zvezda-pobedila-Himki Izvor: MN PRESS

Na kraju promenljivog i češće neprijatnog oktobra, Crvena zvezda je odahnula. I ubedljivo pobedila Himki.

Pod vođstvom Andrije Gavrilovića, crveno-beli su raspucanom partijom u "Pioniru" ostavili za sobom težak start sezone i uz 11 ubačenih trojki odigrali baš kako je bilo potrebno i to onda kada je bilo najpotrebnije.

Možda će vas zanimati

Zvezdin trener ponovo je pružio šansu od starta Boriši Simaniću i on mu je to uzvratio nastupom koji je na zvaničnom sajtu pohvalila i Evroliga. Posle njega, igru crveno-belih vodio je Stratos Perperoglu i održao do poluvremena i vođstvo i veliku energiju dvorane.


A, onda se "uključio" Bili Beron i najboljim nastupom ove sezone pokazao da je na dobrom putu da se vrati u prošlosezonski ritam posle lošeg oktobra, u kojem nije bio na svom nivou i u kojem je iz dobre pozicije promašio pobedu protiv Makabija u Tel Avivu.

Američki šuter "vezivao" je hice iz daljine i kako je rekao, "puštao da mu stres odlazi iz tela". Podizao je publiku, tražio veću podršku i dobijao je. Kada on ubrza svoju igru i kada "oseti" obruče, onda Zvezda dobija zaista snažno oružje u napadu, što je Himki dobro osetio na svojoj koži.

Posle utakmice, pohvale idu na račun trenera Gavrilovića, koji je sigurno imao dodatni motiv protiv kluba u kojem je radio šest godina i protiv trenera Rimasa Kurtinaitisa sa kojim je sarađivao pet sezona.

Možda će vas zanimati


U svega desetak dana samostalnog rada i u paklenom ritmu, srpski stručnjak nije imao dovoljno vremena da ostavi dublji lični pečat i da uvede drastičnije promene, ali će Zvezdin nastup protiv Himkija, uspešna podela uloga i 23 timske asistencije svakako pojačati utisak da crveno-beli već imaju na klupi trenera sposobnog da "iznese" zahtevnu sezonu.

Zvezda će sledeće nedelje igrati protiv Reala u Štark areni i tom utakmicom će "izaći" iz izuzetno teškog rasporeda na startu Evrolige, posle duela protiv Panatinaikosa, Fenerbahčea, Makabija, Barselone, Efesa, Himkija... Crveno-beli će nakon sledeće nedelje igrati protiv rivala koje će "na papiru" biti lakše savladati nego one koji su unapred bili "viđeni" u Top 8 fazi.

Zvezdini evroligaški protivnici u novembru biće Asvel u Beogradu, Alba u Berlinu, Žalgiris u Kaunasu i Valensija u Beogradu.

Oktobar je doneo crveno-belima dve važne pobede (Fenerbahče, Himki), ali i uzastopne ABA neuspehe (Budućnost, Krku), odlazak trenera Milana Tomića, par neprijatnih scena na evroligaškim utakmicama (vređanje Kalinića, pa Čovića) i generalno, više tenzije nego što je očekivano u ovako ranoj fazi sezone.

Uspeh protiv Himkija pustio je zrake sunca u Pionir i nagovestio da će oktobarske pouke biti iskorišćene za ono što dolazi. A, sezona je praktično tek krenula.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC