• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šved, Buker i Himki ''preboljeli'' Beograd i slavili u ruskom okršaju

Autor mondo.rs

U duelu dva ruska tima u elitnom evropskom takmičenju uspješniji je bio tim koji je u prethodnoj rundi poražen od Crvene zvezde.

 Aleksej-Sved-i-Himki-preboleli-Beograd-pobijedili-Zenit-u-Evroliga Izvor: MN PRESS

Ovog četvrtka je na programu pet mečeva Evrolige, a u Rusiji je već odigran prvi meč. Sastala su dva tima iz te zemlje, Zenit iz Sankt Petersburga i Himki.

Gosti su u sedmo kolo Evrolige ušli kao favoriti, sa četiri pobjede i dva poraza u dosadašnjem delu takmičenja. U ekipi Zenita, situacija je bila obrnuta. Na kraju je ekipa koju ove sezone na terenu predvode Šved i Buker opravdala ulogu favorita (73:87).

Možda će vas zanimati

Pred nešto više od 3500 gledalaca, ekipa Stefana Jovića je došla do pobjede koja ih vraća na pravi put. Pobjednička serija je nakratko prekinuta u Beogradu, a na Jovićevom povratku u tim je upisan trijumf koji mnogo znači Himkiju.

Veoma efikasno je otvoren susret, pošto su tokom prve četvrtine oba tima postigla po 28 poena. Taj tempo je bio neizdrživ za Zenit, koji je do odlaska na poluvrijeme posustao, pa su gosti drugu dionicu dobili rezultatom 24:15.

Tokom prve dvije četvrtine je Aleksej Šved bio najraspoloženiji u hali i pogađao je kao na traci. Postigao je 17 poena do tada, a onda se i zaustavio, pošto je u nastavku meča bio precizan samo jednom.

Treći period meča je pripao Zenitu, ali samo jednim poenom razlike, pa pravi povratak u meč nije bio na vidiku. Istina, prilazio je tim iz Sankt Petersburga nekoliko puta na prihvatljivu razliku, čak bio i u igri za kompletan priključak, ali to nisu uspjeli da ostvare.

Posljednja četvrtina ponovo je otišla na stranu gostiju. Tada su dodatno uvećali svoju prednost za konačnih 73:87 i svoj peti trijumf u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Najefikasniji u domaćem timu je bio Ostin Holins koji je postigao 25 poena, ali uz šut 5/14 za tri poena. Ajon, Ponitka i Tomas su imali po pet skokova, Meksikanac koji je nosio dres Reala se zaustavio na devet poena.

Devin Buker je vodio pobjednički tim sa 20 poena i 7 skokova, a pomenuti Šved je pratio sa poenom manje. Osam skokova je imao Evans, pet asistencija je upisao Šved, a Stefan Jović je popunjavao kolone. Na kraju je meč završio sa 5 poena, 3 skoka, 3 asistencije i 4 ukradene lopte.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC