• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreću košarkašice: "Protiv Turske srce na teren, kao i uvijek"

Autor mondo.rs

"Očekujemo izuzetno težak meč, moramo biti spremne za visok ritam čitavih 40 minuta", poručila Jelena Bruks pred početak kvalifikacija za EP 2021.

 Kosarkasice-kvalifikacije-za-EP-2021-Srbija-Turska Izvor: MN PRESS

Košarkašice Srbije počinju novi, važan ciklus, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Izabranice Marine Maljković očekuju dva meča - protiv Turske, u četvrtak u Beogradu, a zatim protiv Albanije, tri dana kasnije u Draču.

Možda će vas zanimati

Selektorka Srbije okupila je ekipu u kojoj je 10 od 12 bronzanih igračica sa EP, a neće biti Sonje Petrović i Dragane Stanković.

"Protiv Turske, kao što sam i htjela, vrlo vjerovatno će tih deset djevojaka sa Evropskog prvenstva biti na terenu. Ne treba da objašnjavam koliko će nam nedostajati Sonja Petrović, jedna od naših vodećih igračica u svakoj utakmici jer nam je izuzetno važna, ali i Dragana Stanković, koja je proteklih mjeseci imala jako dobre partije u mom bivšem klubu Galatasaraju. Ona odlično poznaje sve te turske igračice, tako da će nam mnogo nedostajati njih dvije, ali kažem, nadoknadićemo njihov izostanak ostalim devojkama koje su došle", napomenula je Marina Maljković.

Neke druge djevojke moraće da nadomeste njihov izostanak.

"Tu je Tina, sada Krajišnik, nekada Jovanović, koja nije bila kod mene u reprezentaciji zbog raznih povreda i bolesti, nikako se nismo poklopile. Kada sam ja bila tu, ona nije bila u stanju da igra za reprezentaciju, činjenica je da je godinama imala neki zdravstveni problem kada sam bila na mjestu selektora, pa su mnogi pomislili da je možda neću zvati. Međutim, vi znate da je Srbija ispred svega. Izuzetno mi je drago da je Tina s nama i sasvim sam sigurna da će ona dati svoj doprinos već u četvrtak. Mnogo očekujem od nje i od Nine Milić s ozbirom na to da će pomenuta Holingsvort na poziciji 'pet' biti vodeći igrač Turske", navela je selektorka Srbije.

Iskusna Jelena Bruks navodi da je tim prethodnih dana pokušao da se uigra i dobro pripremi za prvi meč.

"Kao i do sada, idemo utakmicu po utakmicu, tako da smo trenutno maksimalno fokusirane na ekipu Turske. Očekujemo izuzetno težak meč, moramo biti spremne za visok ritam čitavih 40 minuta", rekla je Bruks, uz napomenu da će tek poslije tog duela razmišljati o selekciji Albanije.

Ona se nada da će Srbija na tom meču imati veliku podršku sa tribina.

"Iskreno se nadam punoj dvorani, jer nam je to potrebno. Mogu samo da obećam da ćemo mi, kao i uvijek, ostaviti srce na terenu i ko bude došao da nas podrži uživaće u košarci".

Aleksandra Crvendakić napominje da Srbija u novi ciklus kvalifikacija mora da uđe maksimalno skoncentrisana.

"Turska nije pokazala neki kvalitet što se tiče timske igre na Evropskom šampionatu, ali imaju tim sastavljen od igračica koje igraju Evroligu i jako prvenstvo u Turskoj. Moramo ozbiljno da shvatimo utakmicu i da budemo maksimanlno koncentrisane. Poznate smo po tome što uvijek dajemo 100 odsto svojih mogućnosti i tako će biti i ovog puta", poručila je Crvendakić.

Meč Srbija - Turska na programu je u četvrtak od 17 časova u dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC