• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan u TOP 16 Evrokupa - Jaramaz sprečio dramu u Areni!
 Partizan u TOP 16 Evrokupa - Jaramaz sprečio dramu u Areni!

Partizan u TOP 16 Evrokupa - Jaramaz sprečio dramu u Areni!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crno-beli su pomalo panično igrali u finišu utakmice, ali su uspeli da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.

 Partizan u TOP 16 Evrokupa - Jaramaz sprečio dramu u Areni! Izvor: MN PRESS

Dva kola pre završetka prve grupne faze Evrokupa - Partizan je obezbedio prolaz dalje!

Crno-beli su pred oko 8.000 navijača u "Štark areni" iskoristili prvu "meč loptu" za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa pošto su pobedili Ritas 86:81 (23:21, 23:19, 22:17, 18:24). Tako su se u vrhu grupe "B" izjednačili sa Venecijom koja ima isti skor kao i oni (6-2) i te dve ekipe će se do kraja boriti za prvo mesto.

Partizan je igrao i "toplo" i "hladno", imao periode kada timskom igrom potpuno "slama" rivala, ali bi svaki put posle veće razlike pravio greške i dopuštao rivalu da se vrati.

Tako je bilo posebno u završnici utakmice kada je "zona" Litvanaca potpuno poremetila Partizan, ali dramu je sprečio odlični Ognjen Jaramaz, energijom i sa pet važnih poena, a meč je završio kao treći strelac svoje ekipe (14).

Svi košarkaši crno-belih, sem Radeta Zagorca, nervozno su ušli u utakmicu, tako da je on preuzeo odgovornost na sebe i vezao prvih 12 poena za svoju ekipu. Bilo je neophodno da se i drugi uključe kako Ritas ne bi pobegao previše - i to se desilo. Veliku energiju doneo je Vil Mozli koji je u prvoj četvrtini zabeležio čak tri blokade, posle kojih se probudila i publika i vodila Partizan do serije 15:0.

Tada je došlo do opuštanja i odgovora Ritasa (8:0), potom promene ritma, umešale su se i sudije čudnim kriterijumom, ali se Partizan "na svoje" vratio uz pomoć Tomasa, Gordića i Jankovića.

I u treću deonicu na meču Partizan je ušao slabije od rivala, "probudili" su se Jaramaz i Pejdž koji su trojkama odbili nalet Litvanaca, da bi se "valjak" potom konačno odlepio na razliku sa dve cifre, uz sve bolju igru u odbrani.

Poslednji kvartal Partizan je konačno počeo na pravi način, Zagorac je "dodao" gas i Partizan je brzo došao do 17 poena prednosti, ali nije tu sve bilo završeno...

Partizan je ponovo iz dobrog ritma prešao u loš i dozvolio Ritasu da se vrati na šest poena razlike, ne toliko dobrom igrom u napadu koliko odličnim zonskim presingom, ali je pravi odgovori imao Ognjen Jaramaz i sa pet poena u kratkom periodu doneo pobedu svom timu.

Najefikasniji u Partizanu bio je Rade Zagorac sa 17 poena, Rašon Tomas je imao 16 i pet skokova, dok je pored pomenutog Jaramaza (14), dvocifren bio i Vil Mozli (10).

Kod ekipe Ritasa prednjačio je Bendžijus sa 15 poena.

Sledi pauza u Evrokupu i Partizan takmičenje nastavlja 11. decembra protiv Lokomotive u gostima, a potom sedam dana kasnije dočekuje Limož. Što se tiče njihovog rivala za prvo mesto, ekipe Venecije, oni prvo gostuju Limožu, pa dočekuju Ritas.

Imaju bolji međusobni skor od Partizana i završiće ispred njih u slučaju istog broja pobeda i poraza, što je bitno zbog lakše grupe u TOP 16 fazi.

EVROKUP - GRUPA "B"

Tofaš - Venecija 73:80
Partizan - Ritas 86:81
Limož - Lokomotiva (u toku)

TABELA: Venecija 6-2, Partizan 6-2, Tofaš 4-4, Ritas 3-5, Lokomotiva 2-5, Limož 2-2.

Autor mondo.rs
22:03

40' [86:81] - Kraj!

Bilo je malo panike na kraju, ali Partizan ide dalje...

21:54

40' [86:79] - Mozli!

Iz "ofsajda" posle savladane zone sjajno zakucavanje Mozlija.

21:49

39' [84:76] - Jaramaz!

Vrlo važni poeni Jaramaza za povratak na osam poena razlike, ali dosta problema je Partizan opet imao na prenosu lopte... Jaramaz pogađa i trojku!

Odgovara mu Bendžijus!

21:46

37' [79:72] - Ritas!

Bendžijus, pa Ehodas... Prišli su na samo sedam poena razlike!

21:44

36' [79:68] - Ne da se Ritas!

Ritas pokušava da se "vrati iz mrtvih", odlčno su zonom poremetili organizaciju igre Partizana, ali nisu uspeli da spuste prednost ispod 10 poena razlike. Vrlo bitni poeni Tomasa, najefikasnijeg igrača crno-belih sa 16 poena.

21:39

35' [75:61] - Tajm-aut Trinkijeri

Sjajna rešenja sada nalazi Gordić i donosi lake poene Jankoviću, ali se slično slaze i Litvanci posle čega tajm-aut zove i Trinkijeri.

21:33

32' [75:57] - Zagorac!

Prvi njegovi poeni od prve četvrtine - trojka, pa se sjajno snalazi Tomas pod košem. Posle tajm-auta novi poeni Zagorca, prelepo posle "rolinga".

Izvor: MN PRESS

21:31

30' [68:57] - Još 10 minuta!

Sjajan flouter Pejdža za kraj treće deonice i +11 koji ima Partizan.

21:26

29' [66:55] - Odlepili su se!

Sjajna kontra Jaramaza i Zagorca za +11 i tajm-aut Ritasa.

21:25

28' [64:55] - Opet je +9!

Zagorac, Mozli i Birčević donose Partizanu +9 sa "penala", ali da su sve pogodili razlika bi bila i dvocifrena.

21:18

26' [60:53] - Pejdž!

Prva je izašla iz obruča, druga nije.

Markus Pejdž iz ugla pogađa prvu trojku na meču i Ritas mora na tajm-aut.

21:14

25' [55:53] - Neizvesno!

Sjajan potez Voldena u odbrani, ukrao je loptu u kontri, sačuvao je driblingom iza leđa i izborio faul. Nakon toga kucanje Jaramaza posle krađe Zagorca...

Kruz postiže poene posle dobrog poteza.

Izvor: MN PRESS

21:08

22' [49:45] - Jaramaz!

Poluvreme je počelo "penalom" za Ritas zbog tehničke greške Trinkijeriju. Vezuje pet poena Ritas na početku četvrtine... Odgovara Jarmaz trojkom!

20:50

20' [46:40] - Poluvreme!

Odlično Partizan koristi "pik en rol" na strani i pogađa trojku preko Gordića, ali odgovara mu Bičkauskis istom merom. Pred odlazak u svlačionicu Andrea Trinkijeri je prigovorio sudijama za čudan kriterijum u drugoj četvrtini.

Izvor: MN PRESS

20:48

19' [43:37] - Drugačiji ritam...

Mnogo penala u završnici poluvremena, Partizan i dalje vodi četiri razlike, koje mu je doneo Markus Pejdž. Vredi dodati da je Partizan došao do nove blokade, ovoga puta nije Mozli nego Rašon Tomas.

Janković zakucava u kontri!

20:42

17' [35:32] - Mozli!

Mozli pokreće Partizan, ponovo. Hvata ofanzivni skok i postiže poene, ali Birdžijunas uzvraća na drugoj strani - prodor koji je završio poenima uz faul.

Za to vreme zanimljiva scena u Areni.



20:37

15' [30:29] - Ritas se vraća

Marek Blažević sada nastavlja seriju Ritasa. Pogađa uz faul Gordića, osam poena u nizu dao je Ritas posle 15:0 Partizana.

20:33

15' [30:26] - Mozli!

Prekinuli su igrači Ritasa seriju Partizana s dva laka koša, ali i dalje ne mogu ništa protiv Vila Mozlija - već ima četiri blokade.

Izvor: MN PRESS

20:30

12' [30:21] - Traje serija!

15:0 serija Partizana, uz sedam poena na početku druge deonice. Volden je pogodio trojku, pa je Janković doneo energiju - poenima i asistencijom za Pejdža.

20:24

10' [23:21] - Trifunović! Mozli!

Mladi košarkaš Partizana, koji se vratio s pozajmice u Megi, pogađa trojku iz ugla za izjednačenje posle kog trener Ritasa traži tajm-aut. Imali su Litvanci poslednji napad u četvrtini, oko dvadesetak sekundi...

Holovej se nije snašao, crno-beli su došli do kontre, a završio ju je Mozli zakucavanjem na pas Gordića.

Izvor: MN PRESS

20:20

9' [18:21] - Mozli!

Aplauzi za centra Partizana u Areni...

U prvoj četvrtini je zabeležio već tri blokade i doneo veliku energiju ekipi. Pomaže i Tomas i smanjuje razliku...

20:16

8' [15:19] - Nije Zagorac!

Rašon Tomas je doneo energiju ulaskom u igru, došao je do poena sa "penala" preko Amerikanca, prvog igrača koji nije Zagorac, a upisao se u strelce za Partizan, da bi potom ukrao i loptu Paku Kruzu.

Imao je i dobro dodavanje za Mozlija, koji se nije snašao, pa Bendžijus zakucava moćno u kontri...

20:11

6' [12:17] - Tajm-aut!

Pako Kruz dolazi do novih poena sa "penala", ne i iz igre pošto ga je blokirao Mozli, dok na drugoj strani Zagorac igra sam. Bendžijus postiže poene iz trka i Trinkijeri zove tajm-aut. U igru je ušao Markus Pejdž...

20:08

5' [10:13] - Preokret!

Dobra reakcija igrača Ritasa koji brzo postižu pet poena. Prvo je Holovej pogodio trojku, pa se Kruz lepo snašao pod košem.

20:06

4' [10:8] - Zagorac!

Odlično je počeo meč, pogađa i drugu trojku na meču. Postigao je sve poene za Partizan.

20:06

3' [7:6] - Počelo je!

Bilo je grešaka u odbrani Partizana na startu meča što je Ritas iskoristio za tri laka koša, ali polako i crno-beli dolaze do ritma. Zagorac je dobro počeo utakmicu otvorivši je sa tri pogotka sa distance - dvojka, dvojka, pa trojka!

20:02

I u ovom meču mladi Dušan Miletić počinje u startnoj petorci, a pored njega za Partizan su tu još i Jaramaz, Zagorac, Volden i Birčević.

19:56

Pobeda Venecije!

Venecija je u Bursi savladala Tofaš (80:73) i tako popravila svoj skor na 6-2 u grupi sa Partizanom. Ako Partizan pobedi danas Ritas, ova dva tima će se "boriti" za prvo mesto u grupi.

19:02

Pogledajte šta je Andrea Trinkijeri rekao pred meč sa Ritasom...

19:00

Podrška!

Mladi košarkaši Trepče pružiće podršku Partizanu u večerašnjoj utakmici protiv Ritasa.

Kako prenosi Kosovo Onlajn, 50 najmlađih košarkaša Trepče biće gosti KK Partizan.

Partizan i Trepča su od maja 2016. godine pobratimljeni klubovi i od tada uspešno saraduju.

Košarkaši Trepče se takmiče u Drugoj ligi grupa Zapad, gde posle sedam odigranih kola zauzimaju treće mesto sa skorom od pet pobeda i dva poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije