• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins: Pomogli mi Nenadić i njegova porodica

Autor mondo.rs

Bek crveno-bijelih zahvalan saigraču za podršku. "Dobro je imati uz sebe momke koji brinu, motivišu..."

 Carls-Dzenkins-Nemanja-Nenadic-Nemam-specijalnost-samo-borbenost Izvor: MN PRESS

U hali "Pionir" bilo je u ponedejljak uveče 2.400 gledalaca, ali je u nekoliko trenutaka bilo glasno kao da je mnovo više prisutnih.

Najčešće je razlog tome bio Čarls Dženkins (30), ljubimac navijača Crvene zvezde koji je u ubjedljivoj pobjedi protiv Mornara postigao 11 poena. Značajnije od toga, požrtvovanom igrom pokazao je i saigračima i navijačima koliko mu je stalo da pobijedi i da se vrati u nekadašnju formu poslije lošeg početka sezone.

Možda će vas zanimati

"Tako igram, čvrsto... Nemam specijalnost da radim nešto ekstremno dobro, samo se veoma trudim. Pokušavam da nađem prilike da ukradem loptu, da unesem energiju sa klupe i svi koji me poznaju znaju da je to moj način", rekao je Amerikanac.

Na početku svoje četvrte sezone u Zvezdi (u trećem "mandatu"), Dženkins prolazi kroz probleme i oscilacije, kao i čitav tim. Sada želi da ustali formu i da "veže" dobre nastupe, a u tome ima podršku saigrača.

Prije nekoliko večeri bio je gost porodice plejmejkera Nemanje Nenadića i kaže da mu je to dalo dobru energiju za meč protiv Mornara.

"Šutevi će doći i neću ih dugo promašivati. Najbolja stvar je u tome da imam odlične saigrače. Prije dvije večeri imao sam dug razgovor sa Nenadićem i to mi je stvorilo dobru sliku, da večeras izađem na teren i da se snažno borim. Dobro je imati uz sebe tako mlade momke koji brinu, koji hoće da pomognu, da motivišu... Naš razgovor je bio veliki razlog".

Na pitanje o čemu su pričali, Dženkins je uz osmijeh odgovorio da to ostaje među njima.

"Pozvao me je da budem sa njegovom porodicom i bilo je to dobro okruženje. Osjetio sam se veoma lijepo".

S obzirom na to da je Dragan Šakota prvi put trenirao crveno-bijele u subotu, a da je debitovao na klupi u ponedjeljak, jasno je da nije bilo dovoljno vremena za detaljan rad i krupne promjene.

"Trener je tu tek dva dana i nije napravio velika prilagođavanja, jer nije imao šansu da nas vidi. Kako budemo išli napred tako će biti i promjena".

Utorak će biti dan za odmor i početak pripreme za meč protiv Valensije (četvrtak, 19 časova), a crveno-bijeli znaju da im dolazi ekipa u formi, koja je trijumfovala u četiri od posljednjih pet mečeva.

"Valensija je veoma dobar tim. Gledali smo prije nekoliko večeri njihovu utakmicu protiv Himkija, vratili su se u meč i znamo da su svi evroligaški timovi veoma motivisani, a pogotovo protiv onih koji imaju sličan učinak. I mi imamo veliki motiv i trebalo bi da to bude dobra utakmica", dodao je Dženkins prije odlaska iz "Pionira" na kratak odmor do narednog izazova na istom mjestu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC