• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šakota: Sad je ušao poslednji šut! Da stvaramo pobednički karakter...

Autor Mladen Šolak

"Posebno mi je važno što smo tokom meča korigovali određene stvari u igri", rekao je Zvezdin trener posle pobede protiv Valensije.

 Crvena-zvezda-Valensija-trojka-Lorenca-Brauna-i-izjave-trenera-Dragana-Sakote-i-Valensije-Ponsernau Izvor: MN PRESS

Trojka Lorenca Brauna učinila je da se "Pionir" zatrese u četvrtak.

Koš Zvezdinog pleja uz zvuk sirene doneo je pobedu u dramatičnom meču protiv Valensije i učinio da crveno-beli prvi put ove sezone "vežu" evroligaške pobede.

Na evropskom debiju pod vođstvom novog trenera Dragana Šakote, crveno-beli su obradovali šest hiljada navijača, kao i iskusnog trenera.

Možda će vas zanimati


Komentarišući meč, on je naglasio da ga raduje reakcija njegovog tima na loše periode.

"Naravno da je važna i lepa pobeda. Bila je lepa utakmica za gledanje, a za mene je posebno važno što smo tokom meča ispravljali određene stvari, na kraju smo došli u situaciju da pobedimo jednim šutem i to se dogodilo. Sad je važno da budemo konstantni koliko je to moguće, da bismo kreirali pobednički karakter".

Na pitanje o padu krajem treće i početkom četvrte četvrtine, Šakota je odgovorio da je i očekivao meč sa usponima i padovima, ali ne i uz prekid od 45 minuta zbog kvara semafora.

"Da li je to uobičajeno da se prekine utakmica pola sata, 45 minuta? Na osnovu čega i kog iskustva da im dam neki savet? Počelo je tako, krenula je utakmica, ali to se dešava stalno. Nisam video ništa neprirodno u tom našem padu, oni su mnogo dobar tim".

"Njihovi igrači sa klupe su bolji od startera, napravili su uzastopne pobede, normalno je da su stigli razliku. Danas je normalno da timovi stignu 20 razlike. Očekivali smo da meč ima 'gore-dole' momente. Bitno je reagovati kada padne rezultat, imali smo skraćenu rotaciju, neke igrače koji su imali veću minutažu...", dodao je on.

Između pitanja novinara, Šakota je podsetio i na razgovor sa predstavnicima medija u najavi meča, kada je objasnio da je potrebno mnogo toga da bude složeno da bi ekipa iskoristila šut za pobedu.

"Sada je ušao poslednji šut", dobacio je Šakota uz osmeh.

Na pitanje o povredi Filipa Čovića, koji u drugom delu meča nije bio ni na klupi ni pored nje,  

"Povredio se, juče na treningu se povredio, pa mu je bilo gore na utakmici i nismo hteli da ga skidamo".

Trener Valensije Đauma Pansernau rekao je da nema šta da zameri svom timu zbog odbrane na Braunu pri poslednjem šutu.

"Poslednja odbrana je bila dobra, izazvali smo šut, napravili smo male greške i Braun je pogodio taj šut, ali se ne žalim na našu poslednju odbranu. Više na poslednji napad".

Prema njegovom mišljenju, oba tima su dobro trčala posle kontri, imali dobar ritam posle čvrstih odbrana, a u završnici ih je stigao i umor.

"Pokušavao sam da nađem dobru petorku, da menjam, ali očigledno da na kraju nisam uspeo. Bila je izuzetna utakmica, pogodili su poslednji šut i to je to".

Komentarišući Zvezdin tim, Španac je rekao:

"Mislim da Zvezda ima evroligašku ekipu, fizički, evroligaški igrači koji igraju direktno, imaju talenat da koriste svoje prednosti. Ono što ih posebno drži na evroligaškom nivou je izuzetno dobra odbrana i to je povezano sa time da su fizički veoma snažni, jer mogu da igraju veoma dobru odbranu. "Imaju igrače koji mogu da igraju na pozicijama 'četiri' i 'pet', imaju igrače koji mogu da igraju i krilnog centra i centra, veoma su dobri u prodoru, gde su Lorenco Braun i Čarls Dženkins..."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC