• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda kreće ispočetka: Pionir i Evroliga, za novu energiju!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli na evroligaškom debiju pod Draganom Šakotom igraju protiv tima koji je u svojoj dvorani uhvatio veliki zalet. Ovo su kvaliteti španskog gosta u "Pioniru".

 Crvena zvezda kreće ispočetka: Pionir i Evroliga, za novu energiju! Izvor: MN PRESS

Dolazak novog trenera Dragana Šakote i pobede protiv Žalgirisa i Mornara primirile su Mali Kalemegdan posle brojnih potresa u oktobru i novembru.

Nakon odlaska trenera, neprijatnih poraza u ABA ligi i Evroligi i generalno nervoznog perioda, crveno-beli sada žele da umire svoj brod i da još jednom pobedom pokažu da su ponovo na dobrom pravcu.

A put ka toj pobedi svakako neće biti lak.

Možda će vas zanimati

Zbog zauzetosti Štark arene, Zvezda je ove nedelje neplanirano vratila najjače takmičenje u "Pionir", gde će od 19 časova dočekati jedan od timova u najboljoj formi - Valensiju.

Španski predstavnik počeo je sezonu veoma loše, nanizao pet poraza u isto toliko kola, a potom se trgao i pobedio u četiri od poslednjih pet utakmica. Trener Đauma Ponsernau stabilizovao je ekipu, dobio sve veći doprinos srpskog šutera Vanje Marinkovića i iskoristio šansu da u svojoj "La Fonteti" zakorači sa začelja tabele.

Sada je pred prošlosezonskim osvajačem Evrokupa serija od tri gostovanja, a prva stanica u tom nizu biće Beograd i hala u kojoj su prošle sezone isti timovi odigrali spektakularan meč, odlučen pobedonosnim pogotkom Sema Van Rosoma 3,5 sekundi pre kraja.

Kao i te večeri, u kojoj je ubacio 24 poena, dugogodišnji centar Valensije Bojan Dubljević i sada je lider ekipe, najbolji strelac (sa 12,6 poena po meču) i najbolji skakač (6,8 skokova).

Izvor: MN PRESS

Njegov tim i ove godine ima dosta baruta u rukama, što je veoma dobro video Bajern kada su novajlije Vanja Marinković i Brok Motum zajedno sa Giljemom Vivesom zbrno ubacili 46 poena u ubedljivoj pobedi 82:56.

Utakmicu kasnije, u trijumfu protiv Zenita (94:90) najbolji strelci bili su krilo Alberto Abalde sa 18 i novi bek Džordan Lojd sa 17, što je bio dokaz raznovrsnosti napadačkih opcija Ponsernaua...

Prvi Šakotini dani u Zvezdi

Tokom leta, dirigentsku palicu ekipe preuzeo je osvajač zlata u Kini sa Španijom, plejmejker Kvino Kolom (31 godina, 188 centimetara). On je stigao iz Bahčešehira i vrativši se u ACB ligu pokazao koliki je njegov uticaj na tim. Himki je to odlično osetio u prošlom kolu (12 poena, 11 asistencija), kada je imao problem i da se izbori za rezervnim centrom Španaca Majkom Tobijem (25 godina, 213 centimetar).


Spisak imena koja se ne ponavljaju govori o "dubini" Valensijinog sastava, u kojoj je ostao i značajan broj starosedeoca iz prošle sezone. 

Rudi Fernandez i Kino Kolom sa zlatom Mundobasketa u Kini.
Izvor: MN PRESS

Uz tandem centara Dubljević-Tobi, Valensija je sačuvala i igrače spoljnim pozicijama, rezervnog "pleja" Giljema Vivesa, trenutno povređenog organizatora igre Van Rosoma, zaštitnog znaka ekipe i kluba Fernanda San Emeteria, kao i beka Đoana Sastrea.

Na poziciji krila i krilnih centara iz prošlosezonskog sastava ostali su zapaženi Alberto Abalde, kanadski krilni centar Aron Dornekamp i trenutno drugi skakač ekipe, Francuz sa karakterističnom "mikrofon" frizurom, Luj Laveri.

Kada su u pitanju pojačanja, ljubitelji košarke u Srbiji veoma dobro znaju da je pre nekoliko meseci Valensija postala prvi inostrani klub Partizanovog šutera Vanje Marinkovića (22), koji je ove nedelje izjavio da se raduje utakmici protiv Zvezde, jer mu nedostaju napeta atmosfera, zvižduci i uvrede.



Tokom leta, u reket osvajača Evrokupa stigao je bivši centar Efesa, Amerikanac Motum (29 godina, 208 centimetara), kao i trenutno prvi bek Valensije, Amerikanac Lojd, doveden iz razvojnog tima Toronta.

Tako sklopljena, Valensijina ekipa iskoristila je prethodni period da na svom, jakom domaćem terenu uđe u ritam i da nagovesti svoje još bolje dane u Evroligi, za šta će joj definitivno biti potrebne i pobede na strani.

Na Zvezdi je da to spreči i da dokaže da predstoji period njenog uspona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC